Stor fest när IF Metall 10-årsjubilerar

Anna Fernebro, är avdelningsordförande IF Metall Nordvästra Skåne och hon ser fram emot fackföreningens 10-årsjubileum.
Anna Fernebro, är avdelningsordförande IF Metall Nordvästra Skåne och hon tänker sätta hårt mot hårt när det där dags för fackliga förhandlingar med
Anna Fernebro, är avdelningsordförande IF Metall Nordvästra Skåne och hon ser fram emot fackföreningens 10-årsjubileum.
Anna Fernebro, är avdelningsordförande IF Metall Nordvästra Skåne och hon ser fram emot fackföreningens 10-årsjubileum.

I år är det 10 år sedan dåvarande Industrifacket och Metall beslutade sig för att gå ihop och bilda det gemensamma förbundet IF Metall. Det ska man nu fira med en stor fest, eller rättare sagt en festival för alla medlemmar.
– Vi har strax över 1000 medlemmar på arbetsplatser i Landskrona och jag hoppas på stor uppslutning. Tidigare år har vi haft arrangemang på hemmaplan men nu kör vi en stor fest tillsammans med våra kollegor i distrikten MittSkåne, Östra Skåne och Halland, säger Anna Fernebro, avdelningsordförande IF Metall Nordvästra Skåne.

Festivalen blir den största de arrangerat.
– Vi har gått ihop för att möjliggöra ett hejdundrande 10-årsjubileum. Syster Trassel och Timo Räisänen som hyllats för sina tolkningar av Ted Gärdestads låtar kommer att uppträda och det stora dragplåstret blir Movits, säger Anna Fernebro som dock har en annan favorit.
– Jag ser mest fram emot Världens snabbaste allsång med Nic Schröder i spetsen, de är så hysteriskt roliga och alla kan vara med.

Jubileet äger rum lördagen den 27 augusti. Platsen för festen är parken vid Muskötgatan på Berga industriområde i Helsingborg, ett område som vanligtvis inte förknippas med just musikfestivaler.
– Vi kunde inte hittat en bättre plats. Det är grönt, vackert och mäktigt med industrierna som bakgrund, perfekt för picknick och sommarkonsert, förklarar Anna Fernebro.
– Många medlemmar har knappt trott att det är sant, dels med tanke på artisterna, men även det låga biljettpriset, men vi lovar, det är sant och vi hoppas att det kommer att bli en riktigt grym kväll, menar hon och ser fram emot att många kommer, såväl från Landskrona som de andra städerna i regionen.
– Vi hoppas att alla som vill ska kunna komma, men det först till kvarn som gäller. Biljetterna till festivalen är ordentligt subventionerade och kostar 150 kronor. Förutom den egna biljetten har man som medlem också möjlighet att köpa ytterligare en biljett och ta med en gäst, avslutar Anna Fernebro.

Till arkivet