Spektakulära fallskärmshopp från vattentornet

Det var rutinerade killar som intog vattentornet i fredags och bjöd på en minst sagt spektakulär show. Foto: Jonas Arancic Englund
Det var rutinerade killar som intog vattentornet i fredags och bjöd på en minst sagt spektakulär show.   Foto: Jonas Arancic Englund
Det var rutinerade killar som intog vattentornet i fredags och bjöd på en minst sagt spektakulär show.
Foto: Jonas Arancic Englund

Gästerna på Seglarpaviljonen och de som befann sig på Halvmånen i fredags eftermiddag fick vara med om spektakulära händelser. Sex fallskärmshoppare genomförde vars två base-hopp från vattentornet.

Jonas Arancic Englund var Landskrona Direkts utsände på tornet och efter att ha gått upp för alla trappor fick han också en upplevelse utöver det vanliga.
– Jag tyckte att det var en fantastisk känsla, bara att få komma upp i vattentornet, säger han.

Fotografen berättar om fullt fokus på uppgiften bland hopparna och medhjälparna.
– Det märktes tydligt att detta var något de gjort innan. Allt gicks genom noggrant och inget lämnades åt slumpen, säger han och fortsätter.
– Men visst är det märkligt. Där står vi 60 meter över havet och killarna ville inget hellre än att kasta sig handlöst ut över kanten och att de inte kunde göra det fort nog, säger Jonas Arancic Englund och skrattar.

De sex hopparna genomförde sammanlagt tolv hopp under eftermiddagen. Och den som gjorde det möjligt var den erfarne hopparen, tillika karnevalsarbetaren Niclas Lundblad. Han har tidigare genomfört så kallade base-hopp och ryktet går att han tidigare i sin karriär även hoppat från vattentornet, dock utan tillstånd. Detta är emellertid  något som han varken bekräftar eller dementerar men att han var sugen på att hoppa i fredags rådde det ingen tvekan om.
– Tyvärr så skulle jag på sponsorträff. Annars hade jag varit med där uppe och hoppat, säger han och lovar att ha planerat bättre till nästa år.
– Ja, jag hoppar nästa år. Förhoppningsvis så får vi hoppa en hel dag då, säger han och tackar NSVA som hjälpte till att öppna upp tornet samt Peter Malmberg på Landskrona Segelsällskap som lånade ut klubblokalen till att packa fallskärmarna i mellan hoppen.

Strax efter klockan 15 hade hopparna med följe nått toppen av vattentornet och ett lätt regn föll. Foto: Jonas Arancic Englund.
Strax efter klockan 15 hade hopparna med följe nått toppen av vattentornet och ett lätt regn föll. Foto: Jonas Arancic Englund.
Dock skådades en strimma ljus i söder och en halvtimme senare var väder och vindar sådana att hoppningen kunde inledas.
Dock skådades en strimma ljus i söder och en halvtimme senare var väder och vindar sådana att hoppningen kunde inledas. Foto: Jonas Arancic Englund.
De sex hopparna har just kommit upp på vattentornet. Foto: Jonas Arancic Englund
De sex hopparna har just kommit upp på vattentornet.
Foto: Jonas Arancic Englund
60 meter, upp eller ner.  Foto: Jonas Arancic Englund
60 meter, upp eller ner.
Foto: Jonas Arancic Englund
Genomgång inför första hoppet.  Foto: Jonas Arancic Englund
Genomgång inför första hoppet.
Foto: Jonas Arancic Englund
Hoppa! Foto: Jonas Arancic Englund
Hoppa!
Foto: Jonas Arancic Englund
- Dit ska jag! Foto: Jonas Arancic Englund
– Dit ska jag!
Foto: Jonas Arancic Englund.
Siste man att hoppa. Kvar står bara fotografen.  Foto: Jonas Arancic Englund
Siste man att hoppa. Kvar står bara fotografen.
Foto: Jonas Arancic Englund

 

Till arkivet