Borstahusloppet ersätter marathon

Borstahusloppet återkommer i år och ingår nu även i Landskronatrippeln. Foto: Privat.
Löpare från GF Idrott Friluft provspringer sträckan som kommer att utgöra Borstahusloppet i september. Foto: Privat.
Löpare från GF Idrott Friluft provspringer sträckan som kommer att utgöra Borstahusloppet i september. Foto: Privat.

Den 25 september är det dags för första upplagan av motions/löpartävlingen Borstahusloppet. Det är Landskronas löparförening GF Idrott Friluft som står som arrangör till detta evenemang som ersätter Landskrona Marathon.
– Borstahusloppet är egentligen tre olika lopp, nämligen ett 10 km lopp, ett halvmarathon och en stafett där företag och föreningar samt privatpersoner kan sätt ihop lag om 2-4 personer som delar på halvmarathonsträckan (21 097 m), berättar Thomas Fredriksson, ordförande GF Idrott Friluft.

GF Idrott ser fram emot att kunna erbjuda möjligheten till dessa utmaningar i vacker kustnära miljö. Genom att arrangera den klassiska milsträckan samt en stafett hoppas föreningen locka fler deltagare än vad det tidigare marathonloppet gjorde.
– Halvmarathonloppet är både för motionärer samt för tävlingslöpare då loppet ingår i Skånes veterancup.

Vacker löpsträcka
Starten går vid Citadellbadet och sedan via Slottscafeét förbi Granet och längs med Strandvägen till Exans slut. Där följer man sedan cykelvägen förbi Västervångskolan mot Ulkavallen och halva milsträckan nås vid Erikstorps utegym. Därefter fortsätter man genom nya och gamla Borstahusen och via havet tillbaka till mål eller varvning vid vattentornet. Efter att Skånes friidrottsförbud kontrollmätt sträckan så klubbades 10 kilometersloppets sträckning under förra veckan. Detta betyder att de som springer halvmaratonloppet får springa två varv plus en kompletterande sträckning på ca 1,1 km.

– Då loppet arrangeras för första gången får såväl kommunanställda som företag och föreningar väldigt generösa erbjudande om anmälan, utlovar Thomas Fredriksson och rekommenderar ett besök på föreningens hemsida www.gfidrott-friluft.se för mer information och anmälan.

GF idrott är även arrangör av Hildesborgsloppet som i juni arrangerades för 44:e gången.

Till arkivet