Venbo mest lyssnad på i Sommar

Maj Sjöwall. Foto: Peter Knutson
Maj Sjöwall. Foto: Peter Knutson
Maj Sjöwall. Foto: Peter Knutson
Maj Sjöwall. Foto: Peter Knutson

När Landskrona Direkt nyligen var över på Ven för att bevaka årets stora fotbollsmatch mellan öbor och sommargäster sprang vi på författaren Maj Sjöwall som då berättade att hon just spelat in sitt avsnitt av Sommar i P1.
– Självklart fick jag med lite om ön också, avslöjade hon då för oss.

Och alla som hört avsnittet vet att det blev riktigt bra. Författaren är verkligen i ropet i sommar. I veckan repriserade dessutom SVT dokumentären Sjöwall Wahlöö – berättelsen om ett brott. En film om och med Maj Sjöwall. För första gången berättas hela historien om hur böckerna om Martin Beck kom till.

Maj Sjöwalls Sommarprogram är rent av det mest lyssnade fram till dags dato.
– Lyssnarsiffrorna halvvägs är återigen en stor källa till glädje för oss. Vi behåller våra lyssnare och får många nya som lyssnar via poddradion. Vilket gör att programmen sprids ännu mer och lever ännu längre. Även i år är miljöfrågan i fokus vid efterhandslyssningar och reaktioner i sociala medier, säger programchefen Bibi Rödöö.

Här är hela Sommar i P1:s topp-5-lista (direktsändning kl. 13.00 i P1, kvällsreprisen samt direktsändning på webben):

1. Maj Sjöwall, författare – Lyssna på programmet här.
2. Anders Kompass, tidigare chef för FN:s kontor för mänskliga rättigheter
3. Elisabeth Tarras-Wahlberg, hovmarskalk och kommunikationsrådgivare
4. Sara Mohammad, opinionsbildare mot hederskultur
5. Carola Häggkvist, artist

Till arkivet