Annons

Polisen: “Det är roligt att jobba med karnevalen”

Polisen uppskattar karnevalen.

Polisen uppskattar karnevalen.

20-25 poliser kommer att vara på plats varje dag under karnevalen. Dessutom tillkommer såväl ordningsvakter som polisvolontärer. Olle Olsson är polisens ansvariga under dagarna fram till klockan 20 och han är inte orolig för att festen ska bli stökigare än vanligt.

Annons
 

– Nej, vi är väl förberedda. Det dyker alltid upp mindre saker som småstölder eller att något tappat sin plånbok eller telefon. Senare på kvällen kommer även alkoholen in i bilden och någon eller några brukar få tas om hand för att sova ruset av sig, säger Olle Olsson.

I samband med ett flertal festivaler har många tjejer och kvinnor blivit utsatta för sexuella trakasserier och med anledning av detta så kommer ordningsmakten att ha ett extra vakande öga.
– Det är inget som vi har tidigare erfarenhet av under våra karnevaler. Men vi har diskuterat det noga, såväl i vår grupp som med arrangörerna. Vi kommer att hålla extra ögon på vissa arrangemang och vi har även beredskap om något skulle inträffa. Men utåt sett kommer vi inte agera annorlunda.

Olle Olsson ser fram emot helgen.
– Det är roligt att jobba med karnevalen. Det händer mycket och man träffar mycket folk, säger polismannen som slutar sitt skift klockan 20 varje kväll.
– Då tar en kollega över och jag byter om till civila kläder, säger han och ler.
– Och naturligtvis ska jag besöka karnevalen då också. Men jag har inte bestämt mig för att se något speciellt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser