Annons

Efter karnevalen väntar årets stora trädgårdsfest

Det vankas åter trädgårdsgille i dagarna två i parken runt konsthallen. Foto: Lila Johansson.

Det vankas åter trädgårdsgille i dagarna två i parken runt konsthallen. Foto: Lila Johansson.

Knappt har årets stora karnevalsfest hunnit köra igång förrän det är dags att förbereda sig för nästa veckas trädgårdsgille.

Annons
 

Festligheterna avlöser varandra i Landskrona, så här års. Återigen välkomnas besökare till parken vid konsthallen för två härliga trädgårdsdagar. I år infaller Trädgårdsgillet fredag den 5/8 och lördagen den  6/8.
På fredagen bjuds det in till barnfest, öppna trädgårdar och picknickkonsert och på lördagen vankas allt från trädgårdsmarknad till gröna samtal och guidade vandringar.

De flytande trädgårdarna, gillets signum, byggs upp under dagarna innan gillet och röstningen om tävlingen ”Flottaste Flotten” öppnar på torsdag 4/8 klockan 14.00. I år är det nio flottar på plats i vallgraven. Röstningen pågår fram till klockan 14.00 på lördagen och prisutdelningen sker efter samtalet på scenen vid konsthallen med trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson kl. 15.00.

Program
Barnen har en stor plats på trädgårdsgillet och får även i år sin alldeles egna trädgårdsfest på fredagen. Mellan kl. 12.00–19.00 bjuds det in till växtverkstad, trädgårdsyoga, barnteater, utelek och annat skoj. Ett lekområde för barn finns även på lördagen.

Den trädgårdsintresserade kan under fredagen besöka öppna trädgårdar i Citadellets koloniområde eller skapa sin egen bukett tillsammans med trädgårdskreatörer vid konsthallen. Under eftermiddagen blir det skattjakt med geocaching i parken vid konsthallen. Glöm inte att ta med mobilen!

Fredagen avrundas med konsert på scenen utanför konsthallen där sångerskan och låtskrivaren Jenny Almsenius bjuder på visa och blues med varm scennärvaro och sköna melodier.
– Ta gärna med picknickkorgen och filten, uppmanar Emeli Zeilon, samordnare för Trädgårdsgillet.

Lördagens populära trädgårdsmarknad pågår mellan kl. 10.00–16.00 i området runt konsthallen och gästas av över 50 utställare med inriktning på hantverk, mat och givetvis trädgård. På scenen bjuder Gunnel Carlson under dagen in till intressanta möten och samtal på teman som biodling, pelargoner och europeiska trädgårdar.

Flera guidade vandringar görs under både fredagen och lördagen. Passa på att få odlingstips av trädgårdsmästare Martin Bofeldt på Ewerlöfs holme eller lära mer om Slottsparkens träd tillsammans med Sten Christensen från Parkenheten.
– Utöver Trädgårdsgillets program blir det utställningar i konsthallen och på Citadellet under helgen, avslutar Emeli Zeilon.

Trädgårdsgillet arrangeras av Landskrona stad/Fritids- och kulturförvaltningen och Teknik- och serviceförvaltningen i samarbete med föreningar och företag.

2 kommentarer till "Efter karnevalen väntar årets stora trädgårdsfest"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Bi och bröst på flottarna

  2. Pingback: Landskrona Direkt | BILDEXTRA: Trädgårdssällskap vann flott

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser