Annons

Prenad växer så det knakar

Mats Cedervall är avdelningschef för Prenad i Landskrona och han söker med ljus och lykta efter medarbetare och nya större lokaler.

Mats Cedervall är avdelningschef för Prenad i Landskrona och han söker med ljus och lykta efter medarbetare och nya större lokaler.

Vid årsskiftet 2014-2015 köpte Bravida Prenad Landskronafirmorna JiHå El & Automation AB samt JiHå Automation AB och idag är dom med sina 85 anställda en av de stora inom branschen i staden. Så bra har det gått att företaget nu efterlyser ett antal nya medarbetare. Dessutom letar firman efter nya lokaler eftersom de växt ur sina gamla.

Annons
 

Lite äldre Landskronabor minns den stora JEBA-skylten på fastigheten bakom gamla Infarten. Idag är det Prenad som har sin verksamhet i lokalerna och nu börjar det bli trångt. Men högsta prioritet just nu är att hitta nya medarbetare.
– Vi är på jakt efter minst fem elektriker och programmerare för automation, säger Mats Cedervall som är avdelningschef i Landskrona och Svalöv.

Det kan också bli tal om ytterligare anställningar inom kort.
– Vi vann upphandlingen om att leverera till Landskrona stad. Det blev dock överklagat så vi får se hur det går. Men skulle det bli att vi får det jobbet så kommer vi att behöva bli ännu fler, säger Mats Cedervall.

Prenad jobbar till största del mot företag inom industri och bygg men tar även en del jobb för privatpersoner.
– Det är inte så mycket men vi lägger ju inte på luren om någon villaägare ringer och behöver hjälp, säger han och förklarar.
– Vi sysslar en hel del med larm och lås. Där kan det hända att privatpersoner behöver vår hjälp.

Det som gjort att företaget nu växer så det knakar beror inte på att de tagit hem något specifikt stort jobb.
– Nej, det är en generell utveckling på marknaden. Och sedan vi köpte JiHå så har vi en mycket stor bredd och kan ta många olika jobb, säger avdelningschefen som nu ser sig om efter nya och större lokaler.
– Vi behöver såväl kontorsutrymme som lager. Vi får se vad som finns att tillgå. En flytt är oundviklig. Men först och främst så behöver vi fler medarbetare, avslutar Mats Cedervall.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser