Uppköpsbud på Haldex

Haldex anpassar verksamheten efter tillfälligt lägre efterfrågan
Haldex meddelar idag att man mottagit ett uppköpserbjudande.
Haldex meddelar idag att man mottagit ett uppköpserbjudande.

SAF-Holland har idag offentliggjort ett icke-förankrat offentligt uppköpserbjudande om förvärv av samtliga aktier i Haldex, det uppger det Landskronabaserade företaget i ett pressmeddelande på torsdagen.

Styrelsen för Haldex kommer nu att utvärdera ”erbjudandet”  som är på 94,42 kronor för varje aktie och offentliggöra sin uppfattning minst två veckor före acceptfristens utgång som är runt den 24 augusti.

Styrelsen för Haldex bekräftar vidare i pressmeddelandet att man har mottagit ett trovärdigt icke-bindande förslag från en annan tredje part avseende ett eventuellt offentligt uppköpserbjudande om förvärv av samtliga aktier i Haldex. Det går inte att försäkra sig om att ett sådant erbjudande kommer att lämnas eller villkoren för ett sådant erbjudande.

Tyska SAF-Holland är liksom Haldex en underleverantör till fordonsindustrin.

OM HALDEX
Haldex tillverkar broms- och luftfjädringsssystem för lastbilar, bussar och släpvagnar. Huvudkontoret ligger i Landskrona men företagets 2100 anställda finns spridda över fyra kontinenter.  Bolaget är är listade på Nasdaq Stockholmsbörsen och omsätter cirka 4,8 miljarder SEK.

Till arkivet