Annons
Måndagen den 25:e oktober
Dagens namn: Amanda, Rasmus

Heta känslor om flyttad busshållplats

Just nu byggs den så kallade Sista styvern om i korsningen av Östergatan och Föreningsgatan, allt för att platsen ska bli trevligare. Nu höjs dock röster mot den busshållplats som ska finnas där. Kritiker menar att det kommer att bli trafikkaos.

Just nu byggs den så kallade Sista styvern om i korsningen av Östergatan och Föreningsgatan, allt för att platsen ska bli trevligare. Nu höjs dock röster mot den busshållplats som ska uppföras där. Kritiker menar att det kommer att bli trafikkaos.

Just nu pågår ombyggnaden av den tredje etappen av Östergatan, sträckan mellan Viktoriagatan och Föreningsgatan. Dessutom kommer den så kallade Sista styvern, den lilla öppna platsen i korsningen av Östergatan och Föreningsgatan, att göras trevligare. Detta är gott nog men nu mullrar det i leden sedan det blivit klart att Hantverkargatans busshållplatsläge A flyttas från dagens “ficka” mitt på kvarteret till Sista styvern.

Annons
 

– Där kör tusentals bilar varje dag. Med en busshållplats på detta ställe kommer det att bli kaos. Det hör också till saken att där redan finns en busshållplats tio meter därifrån som fungerar alldeles utmärkt, säger Margareta som inte vill uppge sitt efternamn.

En av anledningarna till att bullhållplatsen ska flyttas till Sista styvern är att det ska uppföras en busskur, något som det inte finns på den nuvarande hållplatsen.
– När jag ringer till Sandra Shultz på utredningsenheten på teknik- och serviceförvaltningen menar hon och hennes kolleger att Skånetrafiken har bestämt att där skall vara en busskur och att en sådan inte skulle få plats där bussen stannar idag.

Svaret gör Margareta väldigt besviken.
– Det är väldigt tråkigt att man inte kan se till trafikens bästa.

Landskrona Direkt har försökt nå någon på den berörda förvaltningen som kan svara på frågan hur man tänkt, men samtliga befinner sig på semester.

Ombyggnaden av platsen kommer att innebära att gatorna har samma utformning som tidigare och platsen kommer att förses med perenn- och träd planteringar och ny belysning. Trottoarerna får ny markbeläggning och parkeringen utmed gatan styrs upp med parkeringsfickor.
Sista styvern utformas till en torgyta med klinkerbeläggning som ramar in den stora skogseken som står på platsen idag.  Där kommer även att uppföras sittplatser i form av låga granitmurar och lekskulpturer.

Arbetet på platsen ska vara klart under sommaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser