Annons

“Internationellt OS i vetenskapsteori” anländer till Ven

StjarneborgInterior2

Interiör av observatoriet Stjärneborg. Foto: Tycho Brahe-museet, Ven.

I nästa vecka möts nära 100 forskare från hela världen i Skåne. Konferensen heter The 8th Quadrinnial International Fellows Conference och hålls den 11-13 juli vid Lunds universitet.

Annons
 

Nils-Eric Sahlin – professor i medicinsk etik och en av arrangörerna – kallar den själv för ett ”internationellt OS i vetenskapsteori.” Mellan föredragen har universitetet arrangerat sociala aktiviteter, och vad passar bättre än att besöka platsen för en av världens viktigaste forskningsinstitutioner under 1500-talet?

Den 12 juli kommer representanter från det nya vetenskapliga paradigmet att besöka Tycho Brahe-museet – en plats som symboliserar ”den gamla vetenskapen”, men som samtidigt satte ett frö och banade väg framåt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser