Annons

Tomma lyktstolpar snart ett minne blott

Plockepinnet av lyktstolpar på Strandvägen ska snart vara ett minne blott, lovar Bo Lundgren.

Plockepinnet av lyktstolpar på Strandvägen ska snart vara ett minne blott, lovar Bo Lundgren.

Landskrona Direkt har fått in ett flertal frågor från boende på Strandvägen varför det står lyktstolpar utan armaturer sedan drygt 1,5 år tillbaka. Det märkliga är att dessa ”tomma” stolpar står intill gamla stolpar som har armatur. Landskrona Direkt skickade några frågor till teknik- och servicenämndens ordförande Bo Lundgren (L).

Annons
 

Hösten 2014 höll dåvarande teknik- och servicechef på Landskrona kommun, Thomas Lehrecke och teknik- och servicenämndens ordförande Bo Lundgren en presskonferens på Strandvägen i Landskrona. Arbetet med att asfaltera om gatan och göra den säkrare hade då precis påbörjats. Samtidigt sattes det upp nya lyktstolpar intill de tidigare, dock utan armatur. Och nu har det gått nästan två år och allt arbete på marken är klart sedan länge. De sticker dock fortfarande upp en hel del lyktstolpar som fortfarande saknar armaturer.

Landskrona Direkt frågar idag Bo Lundgren varför kommunen placerat en massa stolpar som inte har någon belysning sidan om den ordinarie belysningen.
– Detta gjordes i samband med att gatan gjordes om av ekonomiska skäl.

Ska det upp belysning på de tomma stolparna?
– Ja när belysningen på andra sidan gatan är klar.

Ska de gamla i så fall monteras ner?
– Ja.

Varför kunde man inte behålla de gamla?
– Målet är att belysningen skall vara mer anpassat för gång, cykel och gata.

När ska detta ske?
– Det är nu påbörjat och ska vara klart efter sommaren.

Varför har det tagit sådan tid?
– Det har saknats pengar.

Vid cykelbanan har det påbörjats att sätta upp en lägre punktbelysning.

Vid cykelbanan har det påbörjats att sätta upp en lägre punktbelysning.

Den 8 september 2014 tog dåvarande teknik- och servicechef på Landskrona kommun, Thomas Lehrecke (närmast) och teknik- och servicenämndens ordförande Bo Lundgren, emot pressen och berättade om att Strandvägen skulle byggas om. Ett arbete som kommer att ha tagit två år att genomföra när det väl är klart.

Den 8 september 2014 tog dåvarande teknik- och servicechef på Landskrona kommun, Thomas Lehrecke (närmast) och teknik- och servicenämndens ordförande Bo Lundgren, emot pressen och berättade om att Strandvägen skulle byggas om. Ett arbete som kommer att ha tagit två år att genomföra när det väl är klart.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser