Annons

BILDEXTRA – Ungdomar på stor miljökonferens

cei2016_1

Den svenska delegationen på CEI2016 är 100% från Landskrona.

Just nu pågår den 30:e upplagan av Caretakers of the Environment International Conference ‘Sustainable Societies‘, eller kort och gott CEI2016 i danska Ålborg.

Annons
 

I år deltar  elever och lärare från 25 olika länder och Sverige representeras av Fredrika Viberg, Malin Wiik och Ali Reza Rezai från TE13 på Allvar Gullstrandgymnasiet samt deras miljö- och naturkunskapslärare Karin Warlin.

Igår hölls den första omgången föredrag. Malin Wiik, Ali Reza Rezai och Fredrika Viberg höll en powerpointpresentation om Construction for a sustainable future. - Presentationen gick utmärkt, intygar Karin Warlin.

Igår hölls den första omgången föredrag. Malin Wiik, Ali Reza Rezai och Fredrika Viberg höll en powerpointpresentation om Construction for a sustainable future.
– Presentationen gick utmärkt, intygar Karin Warlin. I samma grupp redovisade elevgrupper från USA, Mexico, Taiwan, och Hongkong och Japan. Det handlade om allt från permaculture, till regnvattenuppsamlare och bin.

cei2016_3

Eftermiddagen innebar exkursioner till Aalborg Zoo och till vikingaplatsen Lindholm Høje, där man fick guidning men även prova på gamla vikingasporter. Här Malin Wiik bland ullhåriga noshörningar, jättehjort och mammutar.

I Lindholm Høje var det dags för fotografering av alla konferensdeltagare.

I Lindholm Høje var det dags för fotografering av alla konferensdeltagare.

cei2016_5

På kvällen hölls en Fun- and Foodmarket. Svenskarna bjöd på knäckebröd med kaviar – mycket populärt – Marabouchoklad och Ahlgrens bilar. Alla de 25 länderna bjöd både på lekar och delikatesser av alla de slag. Melody och John från Hongkong gillar svensk kaviar.

cei2016_6

AliReza, Malin o Fredrika bjuder på svenska tilltugg.

Taiwangruppen gjorde endagstatueringar med kinesiska tecken.

Taiwangruppen gjorde endagstatueringar med kinesiska tecken.

2 kommentarer till "BILDEXTRA – Ungdomar på stor miljökonferens"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | BILDEXTRA: Slutrapport från CEI2016

  2. Pingback: Landskrona Direkt | Elever om sitt besök på miljökonferens

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser