Kaffemagasinet blir Walters Kaffe

David Vrabl, VD på Walters Kaffe.
David Vrabl, VD på Walters Kaffe.
David Vrabl, VD på Walters Kaffe.
David Vrabl, VD på Walters Kaffe.

Företaget Kaffemagasinet heter numera Walters Kaffe. Tanken med namnbytet är att tydliggöra och positionera Walters Kaffe i Landskrona som sedan 1958 rostat exklusiva kaffesorter enligt gamla traditioner.
– Eftersom det är Walters Kaffe som vi saluför så vill vi att vårt företagsnamn ska vara det samma. Det blir tydligare så, säger David Vrabl, VD för Walters Kaffe.

Walters Kaffe har lång erfarenhet i hantering och rostning av kaffe för en marknad i hela Norden. Huvudkontoret ligger i Landskrona, en stad där kaffe har lång historia. Redan 1881 öppnade Carlos Zoéga en kaffehandel i Landskrona.
– Vårt mål är att fortsätta denna tradition, säger vd David Vrabl.
– Vi vidareutvecklar nu Walters Kaffe och rosteriet av kaffebönor med hög kvalitet som startade med Walter Ericssons näsa för kaffe. Landskronas geografiska läge är idealiskt med tanke på vår hemmamarknad och marknaden i Norden.

Intresset för kaffe har bokstavligt talat exploderat de senaste åren och kaffekonsumtionen stiger. Allt fler kaffedrickare blir allt mer kunniga och utvecklar egna personliga åsikter om just det kaffe de vill ha.
– Det tycker vi är jätteroligt, säger VD:n.
– Nu får vi verkligen visa vad vi kan, och utveckla speciella kaffesorter för konsumenterna som verkligen uppskattar en god kopp kaffe.

Resultatet är att det numera finns inte mindre än fyra olika egenrostade kaffesorter från Walters Kaffe samt import för den nordiska marknaden av högkvalitativa espressobönor från det italienska kafferosteriet Filicori Zecchini.
– Alla förtjänar en god kopp kaffe, avslutar David Vrabl.

Foto: Jens Jentin Lindberg
Foto: Jens Jentin Lindberg
Till arkivet