Öhrn i fiendeland hoppas på Zlatan

Den tidigare Landskronabon Åsa Öhrn (infällda bilden) bor numera i Belgien tillsammans med sin familj. Hon själv och sonen Axel hoppas på att Zlatan ska avgöra kvällens viktiga match mot Belgien medan resten av familjen hejar på ”De röda djävlarna”.
Den tidigare Landskronabon Åsa Öhrn (infällda bilden) bor numera i Belgien tillsammans med sin familj. Hon själv och sonen Axel hoppas på att Zlatan ska avgöra kvällens viktiga match mot Belgien medan resten av familjen hejar på ”De röda djävlarna”.
Den tidigare Landskronabon Åsa Öhrn (infällda bilden) bor numera i Belgien tillsammans med sin familj. Hon själv och sonen Axel hoppas på att Zlatan ska avgöra kvällens viktiga match mot Belgien medan resten av familjen hejar på ”De röda djävlarna”.
Den tidigare Landskronabon Åsa Öhrn (infällda bilden) bor numera i Belgien tillsammans med sin familj. Hon själv och sonen Axel hoppas på att Zlatan ska avgöra kvällens viktiga match mot Belgien medan resten av familjen hejar på ”De röda djävlarna”.

1998 flyttade den tidigare Landskronabon Åsa Öhrn till Belgien. Idag bor hon med sin man, Corbin, och de tre barnen, Axel , 17 år, Maya 15 och Lisa 14 i den lilla staden Tremelo som ligger tre mil nordöst om Bryssel. Ikväll bänkar sig familjen framför TV:n för att se den viktiga matchen mellan Sverige och Belgien i Fotbolls-EM. Landskrona Direkt har växlat ett par ord med Åsa Öhrn.

Gubben din är från Belgien och du är svensk. Ni har tre barn. Hur går snacket i familjen?
– Jag och Axel hejar på Sverige och gubben och töserna hejar på Belgien.

Axel är en klok påg. Och så lirar han fotboll. En blivande stjärna i blågult?
– Man kan ju hoppas. Men han har haft mycket skador. Operation i knäet. Nu spelar han national division 2. Dom var i Barcelona i påskas och vann en cup där. Han tränar även småkillar på 6 år 3 gånger i veckan. Så mycket fotboll är det.

Hur laddar ni inför matchen ikväll?
– Vi retas och munhuggs här hemma. Men allt som allt är det ganska lugnt och städat

Var ska ni se matchen?
– Hemma framför TV:n. Ungarna här har examen och alltså inget sommarlov än. Men på torgen och andra samlingsplatser finns stora bildskärmar. Fotboll är stort här och Belgare älskar att samlas, dricka öl och heja på ”röda djävlarna” som landslaget heter i folkmun.

Är där någon mer än du och Axel som hejar på Sverige?
– Nej, vi är nog ganska ensamma. Men vi håller på Zlatan och hoppas att han visar dom röda djävlarna hur det skall gå till.

Avslutningsvis. Hur slutar matchen?
– 2-1 till Sverige.  Så länge det inte blir oavgjort är jag nöjd. Men gubben är säker på att det blir 2-0 till Belgien.

Till arkivet