Annons

Ny idrottshall i Häljarp och en miljon till ridhuset

innebandy_haljarp2

Det är trångt om utrymmet i dagens idrottshall i Häljarp. Nu kan byborna se framemot en ny hall om tre år. Foto: Ulf Bjarke – Foto261.se

Något av en oväntad jackpott drog Socialdemokraterna vid dagens budgetfullmäktige. Socialdemokraterna fick med sig övriga partier på anslå 40 miljoner kronor för att under 2019 bygga en ny idrottshall i Häljarp. Dessutom fick S gehör för sitt förslag som man lade idag om att anslå en miljon kronor för att färdigställa ridhuset i Karlslund.

Annons
 

Två eldsjälar som drivit en kampanj för en ny idrottshall i Häljarp är Staffan Aronsohn och Ulf Bjarke.
Landskrona Direkt ringer upp och berättar nyheten för Staffan Aronsohn vars två döttrar spelar innebandy i HSK.
– Vad säger du? Fy fan vad bra, säger han och är jublande glad.
– Detta är något som Häljarp har varit i behov av länge. Synd att det ska ta sådan tid men bättre sent än aldrig.

Staffan Aronsohn är uppvuxen i Häljarp och han minns när den nuvarande hallen byggdes.
– Det var stort då men sedan dess har Häljarp växt oerhört mycket. Tidigare kunde man till och med boka tid för att spela tennis eller badminton. Nu får föreningar skippa träningar för att det inte finns halltider.

Även Ulf Bjarke har varit engagerad i föreningslivet i Häljarp inte minst som fotograf och han blev mycket glad när beslutet togs.
– Det är oerhört glädjande. Och framför allt är det mycket viktigt för Häljarp. Det har varit lite stökigt kring Sandåkersskolan den senaste tiden och det kan bero på att det finns för lite för ungdomarna att göra. Nu kan föreningarna utöka sina verksamheter och därmed kan ungdomarna får en vettig sysselsättning.

Landskrona stad och Landskrona Ridklubb har byggt nytt ridhus i Karlslund. Bygget har hittills kostat 9 miljoner varav LRK finansierat fyra miljoner och kommunen resterande del.
 – Ridklubben har lagt ner ett hästjobb om uttrycket tillåts, säger Jonas Esbjörnsson och berättar hur klubbens medlemmar engagerats i bygget som man sedan dessutom skänkt till kommunen.
– Kommunen äger nu fastigheterna och ansvarar för yttre underhåll medan LRK ansvarar för inre underhåll. Det återstår nu att bygga klart kortsidan på ridhuset vilket kostar ytterligare en miljon kronor, berättar han.

Färdigställandet innebär en läktare, ett klassrum, ett personalrum med kök och möjlighet för omklädning, domartorn samt en liten cafeteria.
Allt ska dessutom handikappanpassas så att rörelsehindrade har tillgång till alla utrymmen. Detta blir första gången rörelsehindrade får möjlighet att se på andra som rider från läktaren, säger Jonas Esbjörnsson som tänker hålla koll på den gata som ska byggas genom området och som det anslogs 18 miljoner kronor till idag.
– Vårt avslagsyrkande rörande vägen avslogs. Nu är det viktigt att kommunen ser till att ha en bra dialog med ridklubben så att man hittar en acceptabel dragning av vägen så att man kan undvika att den passerar genom hästhagarna, avslutar Jonas Esbjörnsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser