Annons

Hundbesök på kyrkogården får vänta – igen

Tiken Jana får vänta på att, tillsammans med sin husse, besöka Sankt Johannes kyrkogård.

Tiken Jana får vänta på att, tillsammans med sin husse, besöka Sankt Johannes kyrkogård.

Den som trodde att en revidering av stadens allmänna lokala föreskrifter skulle klubbas på onsdagens kommunfullmäktige trodde fel. Än en gång återremitterades ärendet efter att kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg föreslagit detta. Det gick dock inte att ta fel på hans irritation över att ärendet inte klubbades genom en gång för alla.

Annons
 

Efter att ärendet stötts och blötts och valsats rundor i förvaltningarna så skulle kommunfullmäktige anta revideringarna på onsdagen. Beslutet skulle bland annat innebära att man skulle få ta med sig hunden in på stadens kyrkogårdar. Detta var dock något som Daniel Petersson (SD) var emot.
– Jag anser inte att hundägarna är mogna nog för ett sådant beslut idag, sade han.
Han hade dessutom ett ändringsyrkande gällande var man får lov att dricka alkohol på öppen plats.
– Jag tycker att det är fel att du inte kan stå på den ena sidan av Hantverkaregatan och ta en öl medan du kan göra det samma på andra sidan gatan, sade han och menade att Ringvägen och inte Hantverkaregatan skulle utgöra gränsen.

Även Eva Örtegren (S) hade ett mindre ändringsyrkande som hon missat lämna in då ärendet var uppe för behandling i kommunstyrelsen. Hon vill se att kopplingstvång av hundar även gäller på gatorna Gärdesgatan och Björngatan samt på Östervångsplan.

Detta fick Torkild Strandberg att gå upp i talarstolen och begära återremiss. Om han verkligen ville detta eller om han var ironiskt är oklart.
– Vi har tidigare behandlat allt i förvaltningar och kommunstyrelse och alla har flera gånger fått säga sitt. Och nu står vi här. Men det är bara att ösa frågor som handlar om att man får ta en pilsner på ena sidan Hantverkaregatan men inte den andra eller att man inte ska få ta med sig sin tax när man hälsar på avlidna nära och kära, över kommunjuristen Boel Kvist. Hon älskar att jobba med sådant, sade han, tydligt irriterad.

Därefter föreslog kommunfullmäktiges ordförande att frågan än en gångs skulle återremitteras vilket också skedde. Därmed är frågan, som började med ett mejl till stadens kyrkogårdschef i oktober 2014 inte avslutad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser