Man eldade upp sina papper

I vallen ner mot havet hade man lagt sina papper och sen tänt på. Foto: Läsarbilder.
I vallen ner mot havet hade man lagt sina papper och sen tänt på. Foto: Läsarbilder.
I en sänka i vallen ner mot havet hade mannen lagt sina papper och sen tänt på. Foto: Läsarbilder.

En man i 55-årsåldern som tröttnat på samhället samlade på söndagen ihop sina papper och eldade upp dom. Händelsen inträffade utanför Citadellkliniken som ligger i den före detta Strandpaviljongen. Samtidigt fattade gräset som mannen lagt alla papper på, eld och räddningstjänsten var tvungen att rycka ut och släcka.
– Det rörde sig bara om en liten brand och någon risk för spridning fanns inte, säger styrkeledare Göran Gunnarsson.

Enligt polisens informationsavdelning ska mannen dock ha anlagt två bränder. Den andra ska ha varit intill byggnaden som inhyser Citadellkliniken och i detta fall ska det ha funnits en överhängande spridningsrisk.

Mannen som orsakade eldsvådan greps på platsen och är nu misstänkt för allvarlig vårdslöshet.

Till arkivet