Annons

Femte raka segern på IP

Tre glada randiga målgörare. Mikael Dahlgren i mitten gjorde 1-0 på straff och Filip Pivkovski till höger gjorde 2-0 i första halvlek och Rasmus Alm till vänster satte spiken i kistan med sitt 3-0 mål.

Tre glada randiga målgörare. Mikael Dahlgren i mitten gjorde 1-0 på straff och Filip Pivkovski till höger gjorde 2-0 i första halvlek och Rasmus Alm till vänster satte spiken i kistan med sitt 3-0 mål.

BoIS visade ingen pardon när Prespa Birlik gästade IP på måndagen. De randiga var det bättre laget och vann rättvist med 3-0 efter mål av Mikael Dahlgren, Filip Pivkovski och Rasmus Alm. Segern innebär att BoIS befäster andraplatsen i serien, en poäng bakom Öster och fyra före Utsiktens BK.

Annons
 

Än en gång visade BoIS att de är mycket svårslagna på IP. Segern över Prespa Birlik är lagets femte raka viktoria hemma och dessutom är målskillnaden 13-2.

Matchen mot Prespa Birlik började bra och BoIS tog hand om taktpinnen. Några riktigt heta målchanser hade dock inget av lagen innan Rasmus Alm och Alexander Tkacz var framme efter en knapp kvart. Gästerna var på intet sett dåliga. De vårdade bollen väl men BoIS låg tätt på dom och det betalade sig. Filip Pivkovski attackerade en försvarare som hade bollen och snodde den helt enkelt åt sig och sprang om honom. Det slutade med att försvaren gjorde ned Pivkovski, som för dagen spelade som anfallare, och domaren blåste straff. Mikael Dahlgren var säkerheten själv när han dundrade upp bollen i nättaket.

Några minuter senare kom Prespa Birliks bästa chans. Det var Amr Kaddoura i BoIS-målet som totalt missbedömde en boll och det påföljande skottet räddades på mållinjen av Mikael Dahlgren.

Med en minut kvar av halvleken kom 2-0. Det var mycket duktige Jonathan Levi som snurrade upp ett flertal motståndare och serverade bollen på ett silverfat till Filip Pivkovski som bara hade att slå bollen i mål.

I andra halvlek tappade BoIS lite av sitt spel och gästerna fick till sitt effektiva passningsspel. Men efter hand så tog BoIS över spelet allt mer samtidigt som Prespa-spelarna kroknade rejält. BoIS spelade allt mer ut gästerna och när Rasmus Alm gjorde 3-0 efter en ny fantastisk prestation av Jonathan Levi så var det inte orättvist. Något som Prespa Birliks tränare Sergej Prigoda var först ut att erkänna på den påföljande presskonferensen.
– Vi förlorar mot en bättre motståndare. Framförallt vann de matchen på det centrala mittfältet. Men även på kanterna och i djupledsspelet var BoIS bättre, sa han.

BoIS tränare Agim Sopi var naturligtvis nöjd.
– Jag kan Prespa Birlik bra. De spelar ungefär likadant som när jag var där ifjol. Vi sa innan att vi var tvungna att vara aggressiva och det var vi. Förutom de tio första minuterna i andra halvlek så gör vi en riktigt bra match. Härligt också att vi håller nollan nu när Arm Kaddoura fick chansen, säger Agim Sopi och förklarar målvaktsbytet.
– Ismael Diawara började säsongen bäst men jag tyckte att han svajade lite senast mot Öster. Dessutom har Amr Kadduora varit jättebra i cupmatcherna och på träningen så jag gav honom chansen. Och nu måste Ismael visa att han vill ta tillbaka sin plats. Vi har två bra målvakter och konkurrensen är hård.

Rasmus Alm var lysande matchen genom. Han vill dock hylla hela laget.
– Jonathan Levi, han står för det mesta framåt idag, säger han och skrattar.
– Men hela laget gör en kanonmatch. Idag var vi fantastisk bra.

Jonathan Levi vill dock inte dra för höga växlar på Rasmus Alms kommentar.
– Det gäller att vara ödmjuk. Segern idag var verkligen en laginsats. Men visst är det underbart att spela fotboll när det fungerar som idag. Vi är otroligt starka och jag hälsar alla motståndare välkomna till IP.

Filip Pivkovski byttes ut med en kvart kvar av matchen.
– Jag var helt slut. Jag känner fortfarande av landslagsuppdraget som jag var med på härom veckan, säger han. Klart är dock att han inte har något emot att spela på topp.
– Hahahaa… det är ju enklare än på kanten. Man har en gubbe och gör honom. Sen är det fritt fram, säger han och skrattar.

Närmast väntar en bortamatch mot Oddevold på söndag och då vill Agim Sopi se ett trendbrott.
– Hemma funkar spelet. Men vi har bara tagit en seger på bortaplan och ska vi hänga på i toppen så måste vi hitta samma spel när vi spelar på bortaplan som vi har hemma. Nu ska vi noga analysera detta och se vad vi ska göra för att nå dit på söndag, avslutar tränaren.

Mikael Dahlgren gör 1-0 på straff. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Mikael Dahlgren gör 1-0 på straff.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

I slutet av första halvlek gör Filip Pivkovski 2-0, snyggt framspelad av Jonathan Levi. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

I slutet av första halvlek gör Filip Pivkovski 2-0, snyggt framspelad av Jonathan Levi.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

När Rasmus Alm gör 3-0 så är matchen slut. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

När Rasmus Alm gör 3-0 så är matchen slut.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Det syns tydligt att harmoni råder i BoIS trupp, framför allt på hemmaplan. Nu ska BoIS tränare Agim Sopi försöka se till att liknande glädjescener även kommer att utspela sig på bortaplan. Närmast väntar Oddevold borta på söndag. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Det syns tydligt att harmoni råder i BoIS trupp, framför allt på hemmaplan. Nu ska BoIS tränare Agim Sopi försöka se till att liknande glädjescener även kommer att utspela sig på bortaplan. Närmast väntar Oddevold borta på söndag.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser