Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.8°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Upplev Landskronakusten till havs

Vattenaktiviteter i form av SUP-brädor, havskajaker, cykelbåtar och vattenskotrar blir en allt vanligare syn vid Landskronas kust.

Vattenaktiviteter i form av SUP-brädor, havskajaker, cykelbåtar och vattenskotrar blir en allt vanligare syn vid Landskronas kust.
Foto: Jonny Karlsson.

I fredags satt vi och pratade vattenaktiviteter med fotbollsproffset Jonas Olsson. Vi berättade då att man i år kan uppleva Landskronakusten till havs från såväl kajak som stående på en SUP-bräda. Solen strålade och Jonas Olsson blev sugen.

Annons
 

I år gör fritids- och kulturförvaltningen samt en entreprenör en satsning i Lill-Olas på uthyrning av kajaker, SUP-brädor, cykelbåtar och vattenskoters.
–  Ta chansen och ge dig ut på en upptäcktsfärd eller ett träningspass längs kustbandet, säger Tom Sörensson utvecklare vid fritids- och kulturförvaltningen.

Förvaltningen har i år köpt in kajaker och SUP-brädor som kommer att hyras ut till både turister och landskronabor. Till uthyrning finns fyra singelkajaker, två dubbelkajaker samt två SUP-brädor.

SUP står för “Stand Up Paddle boarding”. Det innebär att du står upp på brädan och paddlar med en paddel. SUP är en aktivitet som passar alla. Det är lätt att lära sig, roligt att utöva, bra träning då det kräver uthållighet och balans.

– Vi följer planen, och på sikt vill vi utveckla området vid Lill-Olas badkoloni och Halvmånen till aktiva områden som lockar och ger mervärde för allt fler, berättar Tom Sörensson.
– Dessa vackra platser vid stranden och havet är, på sitt sätt, typiska för Landskrona, men helt unika för besökare i staden, understryker han.

I dagarna har fritids- och kulturförvaltningen också tecknat ett upplåtelseavtal med en entreprenör som erbjuder uthyrning av cykelbåtar på badstränderna samt uthyrning av vattenskoter under säsongen. Vattenskoter kan endast hyras på bryggan vid Lill-Olas badkoloni.
– Entreprenören har ambitionen att etablera verksamheten på sikt. Därför kommer de också att hjälpa oss med uthyrning av kajaker och SUP-brädor, avslutar Tom Sörensson.                  

Bokning av kajak och SUP-bräda
Det går att hyra kajak och SUP-bräda under perioden 18 juni till 26 augusti 2016. Bokning och betalning via Puls arenas eller Mötesplats Borstahusens (campingplatsen) reception.
För att hyra måste man ha fyllt 18 år och kunna simma minst 200 meter. Vuxna kan hyra med simkunniga barn/ungdomar och flytväst är obligatorisk för alla.

Det går att hyra antingen per timme, halvdag (kl. 08:00-13:00, 13:15-18:15) eller heldag (08:00-18:00).

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser