Gymnaster avslutade händelserik termin

Förutsättningarna var de bästa när GF Idrott Gymnastikförening höll terminsavslutning på Citadellet. Foto: Privat.
Förutsättningarna var de bästa när GF Idrott Gymnastikförening höll terminsavslutning på Citadellet. Foto: Privat.

Söndagen den 5/6 hade GF Idrott Gymnastikförening sin årliga våravslutning ute vid Citadellet. En härlig tradition som under flera år har kunnat hållas utomhus.

Tidigt på morgonen bars alla redskap ut ur gymnastikhallen och förberedelserna var i full gång. Gymnaster och föräldrar hjälptes åt för en lyckad förberedelse.

Klockan 12 marscherade alla gymnaster från Gymnastikens Hus till Citadellet där de möttes av hejande, fotograferande och supportande släktingar och vänner. En och annan Landskronabo utan anknytning hade också stannat för att titta.

Årets uppvisning bjöd på allt från 2,5-åringar till 25-åringar i en blandning av hopp, skutt, volter, dans och en massa annat kul. Först ut var de fem grupperna som representerar gymnastikskolan. Där visade man upp vad man tränat på under året och hur roligt de har under sina gymnastiktimmar. Kullerbyttor, hjulningar, hopp från redskap, trampett, dans och andra motoriska färdigheter.

GF Idrott Gymnastikförening har även tre parkourgrupper i blandade åldrar där man leker fram konsten att ta sig över hinder. Höga hopp, sneda volter och mjuka landningar visades upp i full fart till hög musik och applåder från publiken.

Tävlingstrupperna, 7-16 år, visade upp sina färdigheter på bland annat. trampett, airtrack, fristående och matta. Efter ett lyckat tävlingsår fortsätter tjejerna att träna ett par veckor till innan uppehåll för sommaren.

Ledare från Gymnastikskolan, Parkour och Tävlingstrupperna tackar alla sina gymnaster och tar nu sommarledigt tills höstterminen startar igen.

gf_idrott_2
Foto: Privat
Foto: Privat
För den som är nyfiken och kanske vill börja på gymnastik till hösten kan ett besök på www.gfidrottgymnastik.se rekommenderas. Foto: Privat

Till arkivet