Annons

Betygen uppåt även för nyanlända

Även elever som varit i Sverige kortare tid än fyra år lyckas allt bättre i Landskronas kommunala grundskolor.

Som vi tidigare berättat så har medelbetyget, det så kallade meritvärdet, för årskurs 9 ökat och hamnar i år på rekordhöga 233 poäng. Under flera år har betygsstatistiken pekat uppåt i Landskrona och trenden håller i sig.

Annons
 

Meritvärdet räknas i år för elever som varit i Sverige längre än fyra år. Men även meritvärdet för de nyanlända eleverna går uppåt i Landskrona. Bäst går det för eleverna på Seminarieskolan. Meritvärdet för de 25 eleverna på Seminarieskolan, hamnar på 174,3 poäng. Det är högre än Seminarieskolans sammanlagda meritpoäng för fem år sedan.

Flera av eleverna når över 200 poäng. Högst meritpoäng har en elev som kom till Sverige för knappt två år sedan. Eleven når upp till otroliga 322,5 poäng. Som mest kan en elev få 340 poäng.

Läs mer:
Betygen pekar fortsatt uppåt

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser