Thomas Järvheden står upp på karnevalen

Ståuppkomikern Thomas Järvheden är bokad till Landskronakarnevalen.
Ståuppkomikern Thomas Järvheden är bokad till Landskronakarnevalen.
Ståuppkomikern Thomas Järvheden är  bokad till Landskronakarnevalen.
Ståuppkomikern Thomas Järvheden är bokad till Landskronakarnevalen.

– Den musikaliska humorveteranen Thomas Järvheden, förgyller karnevalen i sommar, det meddelar Dennis Westerberg, i karnevalsstaben på måndagsförmiddagen.

Thomas Järvheden, ståuppkomiker och sångare, känd från bland annat Stockholm Live, Raw Comedy, Extra! Extra!, Ståupp och Grillad, är bokad till Landskronakarnevalen, lördagen den 30 juli.  Den välkände komikern har turnerat med standup comedy sedan 1998, och har vid sidan om detta, gjort en hel del tv, samt släppt tre musikalbum med humorlåtar. 2006 kom debutalbumet 10 låtar,  2010 kom Big bang Happy ending och 2014 kom Sommarplågor och annat.

På Landskronakarnevalen tar Thomas Järvheden med sig sin gitarr, och kommer att kombinera musik och snack.
– De senaste åren har vi fått in många önskemål om att boka Thomas Järvheden till Landskrona, berättar Lena Bergkvist, Karnevalsgeneralskan.
– Tidigare har vi inte kunnat få till det, men i år prickade vi in en ledig tid i hans kalender. Underbart trevligt, eftersom han faktiskt är flera i ledningens personliga favorit. I den mannen finns inga gränser, varken när det gäller hans standup eller galen musik, menar Lena Bergkvist.

Tidigare i vår, kom Thomas Järvheden dessutom ut med sin första bok ”Hjälp vad ska jag göra med räkorna??” som bygger på material från internetforumet Familjeliv. Sajtens 75 miljoner diskussionstrådar behandlar allt mellan himmel och jord och i boken har Thomas Järvheden samlat och kommenterat särskilt minnesvärda diskussioner.

Thomas Järvheden är alltså standupkomiker, författare musiker. Hans humor brukar karaktäriseras som en ”sällsynt mixen av intelligent komik, varvat med inslag av chock som lockar till gapskratt”.

Thomas Järvheden är nu inne på sitt 18:e år som ståuppkomiker. Genom åren har han belönats med priser som Årets manlige komiker, Comedy fightclub-bältet, Smack-priset med flera.

Lite kuriosa: Thomas Järvheden har också på sin meritlista ett inofficiellt VM-silver i fingerkrok (2002).

Bloosblasters
Dennis Westerberg kommer under karnevalen att ta en liten paus från all logistik och även själv ställa sig på scen i egenskap av frontman för bluesbandet Bloosblasters. Bandet dyker förövrigt upp med en helt ny sättning.
– Ja, när alla bandmedlemmar var upptagna på annat håll, fick jag ringa ett gäng fantastiska musikervänner, som alla lovar att leverera till max denna afton. Förvänta er skånsk rootsmusik i originalformat, avslutar Dennis Westerberg.

Till arkivet