Annons

BoISakademi vann DM

Tränarduon Alojz Lukic och Benny Berggren gläds åt DM-vinsten som niorna i grundskolan #boisakademi vann nyligen. Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Tränarduon Alojz Lukic och Benny Berggren gläds åt DM-vinsten som niorna i grundskolan #boisakademi vann nyligen.
Foto: Ulf Bjarke, Foto261.se

Varje vårtermin arrangeras Distriktsmästerskapen i fotboll av Skånes Fotbollsförbund och grundskolan #boisakademi har alltid ett lag med från varje årskurs. Nyligen avgjordes vårens DM och glädjande är att skolans niondeklass vann DM.
– Vi är naturligtvis både stolta och glada över vinsten, säger Alojz Lukic, en av tränarna.
– Sedan eleverna som går på skolans fotbollsinriktning började här har vi tränat 2-3 gånger i veckan på skoltid och segern i Distriktsmästerskapet blev ett kvitto på att alla dessa hundratals timmar på gräsplanen verkligen gjort skillnad.

Annons
 

Killarnas andra tränare heter Benny Berggren.
– Vi har flera duktiga spelare i skolan som kommer att gå långt i sin fotbollskarriär. Några av de som nu slutar nian kommer att gå vidare till gymnasiets fotbollsinriktning, säger han.

– Våra elever lägger ner otroligt mycket tid på sin fotboll och tränar flera gånger i veckan i sina klubbar, utöver de timmar som är förlagda på skoltid, fyller Alojz Lukic i.
– Vi har elever från flera kommuner, bland annat Malmö och Helsingborg, som varje dag pendlar till vår skola. Vill man utvecklas utöver det vanliga i sin idrott samtidigt som man tycker att skolan är viktig är vår skola det bästa alternativet, avslutar Alojz Lukic.

Fakta
#boisakademi är en grundskola för årskurs 4-9 där eleverna kombinerar en skolgång med specialidrott 2-3 dagar varje vecka. Rörelse och motion ökar inlärningsförmågan vilket blir extra tydligt vid skolan där eleverna utvecklas väl både på och sidan om plan. Eleverna kan välja mellan fotboll, hockey, innebandy, ridning samt dans/musikal som specialidrott.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser