Landshövdingen på företagsbesök

Landshövding Margareta Pålsson.
Landshövding Margareta Pålsson.
Landshövding Margareta Pålsson.
Landshövding Margareta Pålsson.

Under höst och vår har landshövding Margareta Pålsson besökt företag som anställer eller ger praktik till arbetslösa ungdomar. Idag besöker hon Alfdex på Instrumentgatan i Landskrona, som blir det sista företagsbesöket.

Margareta Pålsson genomför regelbundet särskilda projekt utöver Länsstyrelsen Skånes ordinarie verksamhet. De senaste satsningarna har varit inriktade på skånska företag, eftersom företagen har en avgörande roll för en fortsatt positiv utveckling i länet. Hon har besökt skånska företag som drivs av kvinnor, liksom företag som bidrar till att göra den skånska miljön bättre. Under hösten mötte Margareta Pålsson företag som anställer eller ger praktik till ungdomar som saknar sysselsättning, och den satsningen har fortsatt även i år.

– Skåne tillhör tyvärr de län som har flest ungdomar som varken arbetar eller studerar. Det här är en fråga som jag känner ett starkt engagemang för. Nu vill jag möta företag som gör en viktig insats genom att anställa eller ge praktik till dessa ungdomar, berättar Margareta Pålsson.

Alfdex AB grundades 2002 och har sedan dess vuxit snabbt. De har nu strax över 130 anställda. Alfdex är världsledande leverantör av högeffektiva lösningar för rening av vevhusgaser i dieselmotorer till tyngre lastfordon och jordbruksmaskiner. 75-80 procent av alla tunga lastbilar i USA och Europa utrustas med deras produkt.

Till arkivet