Bluesbidraget stans färskaste tradition

Ingrid Savbrant. Foto: Anton Johansson / www.ancam.se
Ingrid Savbrant. Foto: Anton Johansson / www.ancam.se
Ingrid Savbrant. Foto: Anton Johansson / www.ancam.se
Ingrid Savbrant.
Foto: Anton Johansson / www.ancam.se

Den 28 maj på Slottscaféet var det åter dags. För andra året i rad, i syfte att samla in pengar till cancerfonden, anordnades en helmysig blueskväll i Landskrona.

Förra årets Bluesbidrag gav mersmak och i år vässades arrangemanget lite så att nöjdhetsgraden stod i topp.

Kl 19.00 kom matgästerna och fick förutom en trevlig och god måltid även lite ”tuggvänlig” blues av Homesick Mac.
– Den mannen kan sin blues!
När han spelat några låtar dök Dennis Westerberg, Lars Odeholm, Patrick Ohlson Ölander och Lars Kristoffersson upp på scenen och gjorde honom sällskap. Man kan lugnt påstå att myset med att äta tillsammans i goda vänners lag samtidigt som underhållningen är av toppkvalité gjorde susen.

Kl 20.30 släpptes entrégästerna in och 21.00 äntrade Ingrid Savbrant med Red Rooster förstärkt med Patrick Ohlson Ölander scenen.  Det som hände på låten The maker hade nog ingen velat missa. Ingrids underbara sång och Patricks solo, magiskt var ordet.

Kl 22.00 dök The LoneSharks upp. Underbar stilenlig blues med det ”rätta” ljudet från både 20-talet och 30-talet gjorde nog en hel del av gästerna nostalgiska.

Och till sist för att ”röja upp” kom Gone Fishing och levererade högklassisk bluesrock i sin bästa skepnad. Ett helt underbart ”liveband”.

En magisk kväll med ett gott syfte nämligen att samla in pengar till cancerfonden. Summan av alla vänliga människor som gav pengar och köpte lotter blev till slut ca 9000kr. Förra årets bidrag är därmed slaget och frågan är bara när traditionen återupptas nästa år om det blir över 10000 kr?

Hoppas det!

Göran Andersson

BluesBidrag2016+10
The LoneSharks. Foto: Anton Johansson / www.ancam.se
BluesBidrag2016+14
Patrick Ohlson Ölander river av ett solo, Foto: Anton Johansson / www.ancam.se
BluesBidrag2016+37
Ulf Rickard vid mikrofonen. Foto: Anton Johansson / www.ancam.se

 

 

Till arkivet