Skåne vann landskampen

lkgf_valby
Juniortruppen vid prisutdelningen. Fr. vänster på golvet: Meja och Alma. Fr. vänster på pallen: Lucia, Sanna och Celine. Foto: Privat.

Valby Idraetshaller i Köpenhamn var platsen där den årliga matchen mellan de skånska RG klubbarna och Danmarks bästa RG gymnaster hölls i lördags, den 4:e juni.  Landskrona Kvinnliga GF var väl representerat i mötet med både ungdomsgymnaster, junior, juniortrupp och seniorer.

Trupperna startade tävlingen och det var Nevis RGs ungdomstrupp och LKGFs juniortrupp som ställdes på mattan. Både Nevis RGKs trupp och LKGFs juniortrupp visade en klar kvalité i sina körningar. Efter två omgångar, då juniortruppen i andra omgången verkligen fick till det optimalt efter förmåga ledde Skåne matchen.
LKGFs juniortrupp som körde käglor bestod av Celine Vergara, Lucia Modeer, Alma Månsson,
Sanna Agic och Meja Engdahl Petersson. Bra kört även av Nevis RGK i fristående.

Ungdomarna individuellt fortsatte dagens tävling i den varma hallen. Flickorna hade valt två serier varav ett fristående och ett med handredskap. Bäst lyckades duktiga Hedvig Elg Appelros från Nevis RGK. Följd av LKGF-gymnasterna Tuva Henckel som gjorde mycket bra ifrån sig både i fristående och rep. Trea Alma Månsson som även hon körde fristående och rep. På femte plats hamnade Emma Jönsson och Astrid Kristensson Nilsson blev sexa. Här ökades ledningen på rejält till Skåne.

Juniorernas tävling vanns av Meja Engdahl Petersson, LKGF som radade upp tre stabila körningar i tunnband, boll och käglor. Meja som jagar poängen 13,00 var upp på 12,95 i käglor. Sedan var det bara röd vitt för resten på pallen. Näst bästa Skåne gymnast var Viktoria Christov, Nevis RGK på femte plats.

Olivia Kristensson Nilsson som nyligen blev Svensk Mästarinna var som vanligt jämn i sin körning men, stack upp extra i tunnband med poäng på 14,40 och käglor 14,05. Olivia visade både prov på piruetter, risker och en hel del inlevelse i sina program. Poäng över 14 är något Olivia kan glädja sig rejält över. Wilma Mårtensson även hon LKGF gjorde en mycket jämn tävling och hamnade på fjärde plats, bara några tiondelar från tredjeplatsen efter att ha kört tunnband, boll och käglor.

Hur skulle det gå i matchen?
Glada och lättade med vinstmarginal på 1,50 poäng och vandringspokalen i bagaget kunde
gymnaster från de skånska klubbarna Nevis RGK, C4 gymnasterna och Landskrona Kv.GF återvända hem.
Dock ganska sent på kvällen, efter att ha firat segern på TIVOLI!

Tränare för dagen var Åsa Christensson, som med varm hand såg till att alla var inne på golvet
i rätt tid, drack och åt för att få energi i sina körningar. Grattade och tröstade om så behövdes, allt enligt rapport från
Jenny Engdahl, Landskrona Kv.GF

Till arkivet