Annons

Galen MashUp av Svenska Akademien på karnevalen

Svenska Akademin från en spelning på Tages 2007. I sommar kommer Genaralen och Sture hem igen och bjuder på en mix av det bästa från de egna solokarriärerna samt bästa av Svenska Akademien.

Svenska Akademin från en spelning på Tages 2007. I sommar kommer Generalen och Sture hem igen och bjuder på en mix av det bästa från de egna solokarriärerna samt hits av Svenska Akademien. Foto: Jamie Telin.

Landskronapågarna General Knas och Sture Allén syns och hörs dubbelt upp i hemstaden i sommar. Först  ut kommer de till Ven och Ökända under helgen den 22-23 juli med sitt Svenska Akademien MashUp och veckan därpå dyker de upp på karnevalen.

Annons
 

2009 upplöstes reggaebandet Svenska Akademien, efter flera års turnerande, men återuppstod kort igen, under Jubileumskarnevalen 2013, då Landskrona stad firade 600 år. Nu är gänget alltså bokade igen, och arrangörerna ser fram emot en repris på den succé som spelningen senast bjöd på.
– Ja, när Svenska Akademien spelade på karnevalen 2013, slogs publikrekordet i staden med råge, minns Niclas Lundblad, i arrangörsstaben.
– Teaterparken var fylld till bredden. I år hoppas vi åter igen, kunna välkomna pågarna med öppna armar, och med fullsatt publikyta. Denna gång i Slottscaféet, stadens vackraste park.

Svenska Akademien startade i Landskrona, i slutet av 90-talet och bandet blev snabbt känt i riket, med sitt unika sound, en blandning av traditionell reggae och ett modernare hiphop-sound.

Snart kunde de sätta den skånska raggan på kartan och göra succé med låtar som Snapphaneklanen, Resa Sig Opp och den hyllade covern på Peps Perssons Rotrock.

På Landskronakarnevalen, den 30 juli, framträder de med det bästa av det bästa från Svenska Akademien, samt Generalens och Stures solo-hits, i något de kallar, ”en galen MashUp”.

Fler artister
Arrangörerna meddelar att efterfrågade Håkan Brinck, som haft några års karnevalspaus, åter är tillbaka.
Även i år harLandskronakarnevalen, ett samarbete med föreningen Jazzhouse Landskrona, som presenterar Roger´s Sisters, Roger Bergs Trio, samt Doxy Music. Roger´s Sisters, bjuder på en musikunderhållning med stämsång och solosång, med repertoar ur bland annat ”The American Songbook”. Tjejerna uppträder tillsammans med Roger Bergs Trio och är inspirerade av The Andrews Sisters och andra sånggrupper.

Jazzbandet Doxy Music har under 10 års tid föryngrat jazzrepertoaren för att nå en yngre och bredare publik. Bandet har framträtt på otaliga fester, festivaler och konserter i Europa. Repertoaren består av eget och andras material, swing, groove, latin med mera.

Slutligen meddelar karnevalsarrangörerna att Landskronabandet Kapell Magnell nu också är klara för att förgylla årets fest. Bandet släppte i dagarna sin senaste platta ”En kväll med Kapell Magnell”, och kan stoltsera med att ha varit kompband till flera stora artister genom åren.  Bland annat har Lasse Holm hyllat bandets musikaliska kvaliteter.

Klara  artister är sedan tidigare bland andra:
Frej Larsson och Joy M’Batha, Carcamo; The Royal Ruckus; Pedalens Pågar; Molly Sandén, Frans, Silvana Iman, Robin Paulsson med fler. Arrangörerna utlovar fler artistsläpp inom kort.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser