Annons

Fira nationaldagen på Citadellområdet

Fira nationaldagen på Citadellområdet.

Fira nationaldagen på Citadellområdet.

UPPDATERAD kl. 12.00

Årets nationaldag firas på Citadellområdet, måndag den 6 juni med start kl. 14.30. Dagen till ära finns det möjlighet att besöka området redan från kl. 12.00, då caféet håller extraöppet.

Annons
 

Landskrona stads officiella nationaldagsprogram börjar kl. 14.30 från scenen i anslutning till caféet. I programmet medverkar bland annat operasångarna Johan Palmqvist och Emilia Falcaru samt elever från Kulturskolan. Årets högtidstal kommer att hållas av Elin Jönsson.
– Det var Thorsten Karlén från Landskrona stad som ringde och frågade mig. Det var såklart en jättestor ära att bli tillfrågad och ärligt blev jag väldigt förvånad, men efter lite eftertanke kändes det självklart att tacka ja, säger Elin Jönsson som till vardags driver kommunikationsbyrån Whyland tillsammans med sin sambo.
– Jag kommer att prata om kraften i en människas handlingar. En hyllning till alla grymma människor i Landskrona som skapar innehåll och gör staden till det den är – hemma. För mig i alla fall.

Kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt leder nationaldagsfirandet. För henne blir firandet också en viktig gemensam samling.
– I en värld av krig och förföljelse är det angeläget att vi gemensamt står upp för vår strävan för fred och mänskliga rättigheter.

Representanter från Visfestivalen kommer att bjuda på visor och hemvärnet och scouterna medverkar vid flagghissningen. Arrangören bakom Thulinträffen rullar dessutom in veteranfordon som en försmak inför sommarens Thulinträff den 23 juli.

Elin Jönsson håller årets högtidstal vid nationaldagsfirandet i Landskrona.

Elin Jönsson håller årets högtidstal vid nationaldagsfirandet i Landskrona.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser