Annons

Dyrare p-avgift vid lasarettet

UPPDATERAD klockan 17.30

Vi noterar att en ökning av parkeringsavgiften runt Landskrona lasarett nu är klubbad i regionen.

Att det svårt att få ekonomin att gå runt i Region Skåne är något som tidigare och nuvarande styre är bevis på. Vid dagens möte i Regionstyrelsen beslutades om nya parkeringsavgifter vid Landskrona lasarett.
Det är främst den bilpendlande personalen som drabbas då avgiften för ett 30 dagars abonnemang fördubblas från 150 kronor till 300 kronor. Markparkering vid huvudentrén kommer även fortsättningsvis att kosta 10 kronor i timmen och övriga platser runt lasarettet höjs med en krona till 6 kronor/timmen.
Avgift ska gälla 06-22 alla dagar istället för 07 – 19 måndag till fredag som det är idag.

Annons
 

Höjning av taxor och avgifter för parkeringsverksamheten bedöms öka intäkterna vilket innebär att Region Skånes parkeringsverksamhet kan uppfylla ställda resultatkrav, står det att läsa i beslutsunderlaget.
Ärendet bedöms samtidigt kunna stimulera till ett ökat kollektivt åkande och därmed få positiva effekter på miljön.

Liberalerna  röstade mot en höjning av p-avgiften.
– I Landskrona är det inte alltid jättelätt att ta sig till sjukhus med allmänna kommunikationer. Det slår mot både patienter och personal. Det är dessutom tokigt att man inte bara ska betala en högre p-avgift utan även ska betala efter kl 19 när det är gratis parkering dygnet runt i områden kring sjukhuset i Landskrona. Avgiftshöjningen får till följd att vår personal, ofta kvinnor, och patienter väljer att parkera längre från sjukhusen vad det för med sig av oro, inte minst när det är mörkt. Vi säger nej till detta, säger Gilbert Tribo (L).

Höjningen gäller från den 1 oktober.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser