Annons

Landskrona har goda förutsättningar för näringslivet

Tillväxt- och näringslivschef Anna Classon kan glädja sig åt att företagarna i staden ser allt ljusare på framtiden.

Tillväxt- och näringslivschef Anna Classon kan glädja sig åt att företagarna i staden ser allt ljusare på framtiden.

Enligt Svenskt näringslivs årliga undersökning av det lokala företagsklimatet intar Landskrona åter första platsen när det gäller företagens uppfattning av tele- och IT-nätet.  Redan 2009 ansåg stadens företagare att Landskrona hade landets bästa tele- och IT-nät och sedan dess har kommunen i stort sett innehaft en topp fem placering i landet.
– Landskronas Stadsnät har givetvis en stor del av äran till förstaplatsen men vi får inte glömma att vi har bra support från Landskrona stad och sedan finns det ju en hel del entreprenörsföretag som hjälper till att driva utvecklingen framåt inom IT området. Jag tänker då exempelvis på IT-Gården, Bredbandsson, FutureITpartner, Datapryl med flera, säger Johan Holmstedt, VD för Landskrona Energi.

Annons
 

I undersökningen ger stadens företagare även kommunen bra betyg för vägnät, tåg och flyg samt för tillgång på mark och lokaler.
– Det känns bra att vi behåller vår position i topp vad gäller IT och infrastruktur som är grundförutsättningar för näringslivet. Vår tillgång på mark och lokaler skapar goda möjligheter för tillväxt och nu arbetar vi strategiskt med olika satsningar på tillgängliga markområden för att få en bra helhet, säger tillväxt- och näringslivschef Anna Classon.

Ny hemsida
– Men det finns även områden som vi behöver förbättra oss inom, som upphandling och information. Vi kommer att ta fram en handlingsplan för upphandling på samma sätt som vi gjort för myndighetsutövningen, där vi nu visat bra resultat i SKL:s mätning Insikt vad gäller vår service. När det gäller betyget för stadens information till näringslivet så hoppas jag att vår nya hemsida som lanserades i veckan kommer att bidra till att göra informationen mer lättillgänglig, fortsätter Anna Classon.

Enkätsvaren som nu sammanställts ligger till grund för Svenskt Näringsliv årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner som släpps den 20 september.

Landskrona får ett högre allmänt omdöme 2016 och utvecklingen pekar åt rätt håll anser företagarna som svarat på enkäten. Något som naturligtvis gläder en näringslivschef.
– Genom bland annat satsningar på attraktiva bostadsområden och ökad kvalitet i skolorna upplever vi att Landskrona blivit mer attraktivt och vi har sett en positiv utveckling genom ökat intresse för etableringar och ökad efterfrågan på bostäder, avslutar Anna Classon.

En kommentar till "Landskrona har goda förutsättningar för näringslivet"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Landskrona närmar sig landets topp 100 i företagsklimat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser