Annons

Första förstelärarna i förskolan utsedda

I dag får Landskrona sina fyra första förstelärare inom förskolan. Pedagogerna får titeln vid en ceremoni i Stockholm ikväll.
Alla fyra pedagogerna är tillsammans med sina respektive förskolechefer samt förskolechef Christine Rosendahl på meritering på Norra Latin i Stockholm i kväll. Christine Rosendahl är medbjuden eftersom hon är den som varit med och tagit fram underlagen för meriteringen från allra första början.
– De meriterade förstelärarna ska ansvara för utvecklingsfrågor och kollegialt lärande. Med denna satsning vill vi ytterligare sätta fokus på undervisning i förskolan, säger Anders Grundberg, förvaltningschef för utbildningsförvaltningen.  

En Aretemeriterad lärare är en särskilt yrkesskicklig lärare som bedöms utifrån sju centrala aspekter på yrkesskicklighet, aspekter som genomsyras av kunskap, engagemang och reflektion. Landskrona har tillsammans med några andra kommuner medverkat vid framtagandet av meriteringsprogrammet, står att läsa i ett pressmeddelande från utbildningsförvaltningen på måndagseftermiddagen.

Annons
 

De meriterade förstelärarna i förskolan är; Terese Jägerman och Marie Samuelsson på Kulturförskolan Plantan, Anette Magnell på Sandvångens förskola samt Helen Olsson på Tegskiftets förskola.

Förstelärare i förskolan omfattas inte av den statliga karriärlärarsatsningen. Landskrona tillhör en av de kommuner i Sverige som ändå inför tjänsterna inom förskolan, utan statliga bidrag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser