Electronic Garden årets nyhet på karnevalen

TM404-A-Tilliander_by_Daniel_Karlsson_03-1920x1152
Andreas Tilliander lirar på karnevalens nya scen i sommar. Foto: Daniel Karlsson.

Electronic Garden är ett helt nytt och spännande koncept på Landskronakarnevalen 28-30 juli . I den vackra konsthallsparken i direkt anslutning till vallgraven och konsthallen byggs i år upp en helt ny scen och krögarområde.

– Området fungerar under förmiddagarna som vårt Slow Motionområde där det bjuds på allt från Tai Chi och yoga till mindfullness och morgongymnastik. När kvällen och skymning närmar sig tillägnas området elektronisk dansmusik i alla dess former. Deejays och liveakter kommer samsas om scenen och bjuda på en bred repertoar av spännande elektronisk musik, berättar Niclas Lundblad i karnevalsledningen.

Stor kraft kommer att läggas på att göra det redan vackra området ännu vackrare med ljussättning av träden och vallgraven.
– Artisterna som spelar under Electronic Garden är ett urval av den bästa svenska dansmusiken både deejays och liveakter, säger Niclas Lundblad som även utlovar gästande artister och rent av deejyas från Sydamerika kommer skönjas på scenen och bjuda på latinska elektroniska toner.
– Vi kommer få höra en hel del äventyrlig elektronisk musik, från djup house och techiga techno dängor till skön discofunk, italodisco och medryckande electro. Ett brett spektrum av elektroniska toner när den är som bäst.

Inne på området kommer det byggas loungeavdelningar där man kan slappna av och lyssna på musik eller njuta en sval dryck från någon av Landskronas bryggerier.

Landskrona huserar numera tre lokala ölproducenter, 1413 Bryggkultur, Brekeriet samt  Brygghuset Finn. Samtliga kommer att finnas representerade på detta område. Det kommer vara ett unikt tillfälle att bekanta sig med representanter från de olika bryggerierna och deras sortiment. Krögare i det nya området är Borstahuskrögarna som till vardags driver Pumphuset och Borstahusens Hamnkrog och de kommer att serveras modern street food av hög kvalitet.
– Vi är oerhört stolta över att ha fått till detta område som kommer att andas kvalitet i allt från musik till mat och dryck, utlovar My Skoog från Landskronakarnevalen.
– Under eftermiddagarna kommer vi och våra kolleger från Brygghuset Finn och Brekeriet att finnas på plats med spännande aktiviteter såsom ölprovning, föredrag och roliga tävlingar, säger Daniel Nyman från 1413 Bryggkultur

–  Detta är ett alternativ till den ”vanliga” festivalmusiken med en betydligt mer laidback känsla dagtid för att mot solnedgång och natt få ta del av klubb och dansmusik när den är som bäst. Artisterna sträcker sig från ett urval av den bästa svenska dansmusiken till gästande producenter och deejyas från Sydamerika, avslutar Jesper Rydberg som är artistansvarig på denna helt nya scen på karnevalsområdet.

Juancho_DJ_KATT_foto_JesperRydberg

Ett urval av artisterna i Electronic Garden:

Juancho aka DJ Katt – Ursprungligen från Mexico City levererar Juancho en annorlunda och spännande musik kollektion. Tydliga influnser från disco och cosmic disco med rytmiska och italo disco soundet.

Jennifer Dahlgren – Spelar med övertygelse och känsla, ett urval som får de flesta att rycka på benet. Jennifer har spelat många år och efterhand etablerat sig på på den Svenska elektroniska musikscen. Där hon levererar taktfast house och techno mixat med finess.

TM 404 – TM 404 eller Andreas Tilliander producent till FAMILJEN och som för närvarande åker runt halva jorden runt med sina analoga Bassline TB303 som skapar det karakteristiska soundet av ACID musik. Avslutar vår trädgårdspicknick på lördag med en unik livespelning.

Diego Irigoin Y Tomás Taladriz – Två grabbar på den Chilenska elektroniska musikscenen som bygger sitt sound och skapar fester och klubbar för att höras och synas. Endast ett par år bakom sig men har redan lyckats etablera sig och skapa tillfällen för dans med erkända och etablerade elektroniska musik artister och dj´s från stora delar av Sydamerika. Deras egna produktioner andas Latinamerika med europeiska influenser. Djupt, minimalt, techigt och rytmiskt.

Jesper Rydberg aka Kaurl Bellfrog – Har spelat, arrangerat och bidragit till den Skånska elektroniska musikscenen i många år. Dj sen 1996 och har ett brett urval av elektronisk dansmusik i skivhyllan. Garanterat basorienterat och funkigt när Jesper Rydberg (DJ Galore) går loss.

Pia Picknick -. Pia Picknick växte upp i Helsingborg under 90-talet och flyttade till ett regnigt Göteborg 2001. Influerad av den skånska elektroniska undergroundscenen dröjde det inte länge innan hon blev en del av det alltmer växande klubb-och kulturlivet där. Hennes enorma musikintresse har bidragit till att hon spelat på de flesta klubbar i Göteborg, spelat och arrangerat på festivaler, och hon har ett driv som skapat många fantastiska fester och har förgyllt många människors hjärtan

 

 

Till arkivet