Annons
Måndagen den 24:e januari
4.7°C 5.6m/s
Dagens namn: Erika

National Geographic Russia hade vägarna förbi

ryska_journalister2

Fotosession för de ryska journalisterna i Kyrkbacken.

Kinesiska journalister, och ryska bloggare har vi tidigare berätta om när dessa besökt Ven.
På senare tid har amerikanska Forbes tipsat om Citadellet men även engelska The Guardian lär ha haft ett reportage om Ven. BBC sände i våras en serie om Art in Scandinavia. Serien avslutades med exempel på banbrytande design och arkitektur och då i Landskrona med Arne Jacobsens idrottshall och Gert Wingårds Citadellbad. Nu är det National Geographic Russia som i fredags gästade staden och visade på stor nyfikenhet. Reportage att vänta i februari nästa år.

Annons
 

Intresset för skånsk mat, historia och kultur växer sig allt starkare på andra sidan Östersjön.
– I fredags gästades Landskrona och Ven av en rysk journalist och en fotograf från National Geographics Russia, berättar Olga Bergvall på Landskrona stads destinationsenhet.

Landskrona och Ven är två av programpunkterna på Visit Sweden och Tourism in Skånes omfattande visningsresa. Efter en lunch på White Guide-restaurangen Ella i Kyrkbacken cyklade sällskapet till Sankt Ibb:s kyrka och Tycho Brahe-museet.
– De fotograferade mycket. Man kan ju hoppas på en pangbild som kan pryda förstasidan av National Geographic Travellers februarinummer 2017, säger Olga Bergvall.
– Hur som helst så är det först då reportaget från Skåne kommer att publiceras.

Framåt eftermiddagen var man tillbaka i Landskrona där en guidad tur på Citadellet följde.
– Man var dock väldigt nyfikna på Landskrona, så vi fortsatte med en tur i Citadellets koloniområde och en promenad i centrala Landskrona, säger Olga Bergvall.
 – Just nu arbetar vi hårt med att stärka kännedomen om destinationen Landskrona och Ven. Den 12 juli har vi bokat in journalister från Storbritannien som vi ska ta på en rundtur.

Olga Bergvall  från destinationsenheten vid stadsledningskontoret, Landskrona stad, Maria Kriuchek från VisitSweden Ryssland, Ivan Vasin från National Geographic Russia samt fotografen Ganna Voitenko.

Olga Bergvall från destinationsenheten vid stadsledningskontoret, Landskrona stad, Maria Kriuchek från VisitSweden Ryssland, Ivan Vasin från National Geographic Russia samt fotografen Ganna Voitenko.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser