Annons

Landskronatjej uttagen till JEM

Meja Engdahl Petersson. Foto: Leo Erdfelt.

Meja Engdahl Petersson.
Foto: Leo Erdfelt.

Nu är det klart att ytterligare en gymnast från Landskrona Kvinnliga GF ska få prova på internationell representation av hög klass. 13-åriga Meja Engdahl Petersson, är en av två svenska tjejer som är uttagen att få tävla JEM i rytmisk gymnastik i Holon, Israel den 17 – 18:e juni.

Annons
 

Meja Engdahl Petersson bildar lag tillsammans med Sverigeettan Winny He, Stråssa GF.
– Meja har kommit som något av en raket under våren på de nationella tävlingarna. Hon  gjorde även en bra insats på JNM i Köpenhamn i mars, där hon ingick i det svenska laget, säger Jenny Engdahl, tränare i Landskrona Kvinnliga GF.

– Meja presterade starkt på NM och har vid flera tillfällen varit närmast målen bland de gymnaster som inte nått ändå upp till riktvärden. Meja har visat en stark uppåtgående trend under våren, särskild med sin prestation på RG Star 2. Hon är en mogen gymnast för sin ålder och uppskattas kunna prestera på ett internationellt mästerskap varför hon tas ut till JEM, motiverar Katja Samsonova, juniorlandslagsansvarig uttagningen.

För Meja Engdahl Petersson är det en dröm som går i uppfyllelse och målet är att köra fyra program så bra som det bara går och kämpa efter förmåga och förhoppningsvis lite till för de blågula färgerna.
– Det är även en fantastisk möjlighet att möta världens bästa gymnaster i träningssalen och insupa atmosfären, då EM för de 20 bästa seniorerna enligt ranking hålls samtidigt, säger Jenny Engdahl.

– Alla som kommer dit av seniorerna är med på sommarens OS. Det blir även många seniortrupper som kommer till Israel som senare deltar på OS. Med andra ord en superspännande uppgift och en resa att se fram emot med förväntan och viss nervositet, avslutar Jenny Engdahl.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser