Robin Paulsson, Viktoria Tolstoy och Barbados till karnevalen

Viktoria Tolstoy från en utsåld och bejublad spelning i Landskrona konsthall för en handfull år sedan. Foto: Håkan Karlsson.
Viktoria Tolstoy från en utsåld och bejublad spelning i Landskrona konsthall för en handfull år sedan. Nu är det Asmundtorps kyrka som står på tur för denna briljanta vokalist.
Viktoria Tolstoy från en utsåld och bejublad spelning i Landskrona konsthall för en handfull år sedan. Foto: Håkan Karlsson.
Viktoria Tolstoy från en utsåld och bejublad spelning i Landskrona konsthall för en handfull år sedan. Foto: Håkan Karlsson.

Robin Paulsson, en av Sveriges absolut främsta komiker, bjuder på ståuppkomik under Landskronakarnevalen. Även jazzdrottningen Viktoria Tolstoy, och dansbandsveteranerna Barbados förgyller karnevalen.

För tredje året i rad har Teckomatorps Humorfabrik fått äran att roa Landskronaborna, och denna gång i samarbete med ingen mindre än humoresset Robin Paulsson.

Robin behöver nog ingen närmare presentation, pågen från Åkarp som haft en egen talkshow i SVT under tio år. Robin blev först känd, bland annat för sina fantastiska imitationer av Zlatan, men har därefter synts alltmer som programledare för ett antal stora tv-arrangemang. Den charmerande komikern har dessutom gjort succé på de stora standup-scenerna runt om i landet, i flera år.

Förutom Robin Paulsson får publiken även stifta bekantskap med Johannes Finnlaugsson, Sandra Westin, Henke Nordberg och värdkomikerna från Teckomatorps humorfabrik, Elin Nordén och Mats Andersson.
– Förra året hade vi komikern Al Pitcher som dragplåster, och det blev succé, berättar Dennis Westerberg, tidigare karnevalsgeneral, och numera artistansvarig.
– I år satsar vi vidare på ståuppkonceptet, och frontar med en riktig skåneprofil. Robin har varit önskad av många i år dessutom.

Jazz av hög klass
Viktoria Tolstoy, jazzsångerskan, är idag en av Europas mest uppskattade musiker inom sin genre. Viktorias debutalbum ”Smile, Love and Spice” som till stor del skrevs av hennes egen far, väckte stor uppmärksamhet bland ledande svenska jazzmusiker som till exempel Arne Domnerus, Putte Wickman och Svante Thuresson. Det succéartade debutalbumet var därmed starten på något som kommit att bli en strålande karriär.

Med flera kritikerrosade album som till exempel ”För Älskad”, ”My Swedish heart”, ”Pictures Of Me” och ”With a moment from now” har Viktoria Tolstoy fortsatt att ta jazzvärlden med storm. Hennes talanger har hyllats i flera olika sammanhang genom åren – där bland annat via medverkan på turnéer med jazzprofiler som till exempel Ray Brown, McCoy Tyner och rent av Landskrona Direkt-favoriten Jacob Karlzon.
– Idag är Viktoria Tolstoy, en av de största artisterna inom jazzen, menar Dennis Westerberg.
– Vi på Landskronakarnevalen är otroligt glada över att få hit en artist av Viktorias kaliber till årets stora folkfest.

Barbados bjuder upp till dans
Barbados är ett av Sveriges mest populära dans-/showband och har stått för förnyelse inom dansbandsbranschen.
– Bandet har flera gånger moderniserat dansbandbranschen och blir omåttligt populära med låtar som t ex ”Hold Me”, ”Belinda”, ”Grand Hotel”, ”Rosalita”, ”Kom Hem”, ”Se Mig”, ”Allt Som Jag Ser”, samt ”Världen Utanför”, säger Dennis Westerberg.

Under 2000-2003 medverkade Barbados årligen i Melodifestivalen. Tidigare har Magnus Carlsson, Mathias Holmgren och Chris Lind frontat bandet, men idag stoltserar Barbados med Björn Lagerström, som leadsinger med 60-talskänsla och den typiska Barbadostouchen.

Ytterligare artistsläpp
Arrangörerna meddelar vidare att den populära barnföreställningen ”Drill och Drull” är bokade till årets karneval. Så är även partybanden ”Glen Parsley’s” och ”SPiNK”.
– Fler artistsläpp kommer inom kort, avslutar Dennis Westerberg.

Till arkivet