Annons

Snacka om arvtagerska

Olivia Kristensson Nilsson, svenska mästarinnan i rytmisk gymnastik. Foto: Privat.

Olivia Kristensson Nilsson, svenska mästarinnan i rytmisk gymnastik.
Foto: Privat.

Med Josefine Olsson borta från tävlingsgolvet var årets SM-tävlingar en öppen historia. Då klev en annan Landskronagymnast fram och knep guldmedaljerna. Olivia Kristensson Nilsson heter den nya svenska mästarinnan i rytmisk gymnastik.

Annons
 

Årets upplaga av det individuella SM i rytmisk gymnastik var efter att Josefine Olsson slutat på grund av sin ryggoperation, en helt öppen historia.
Det fanns flera gymnaster med potential att ta hem segern vid helgens tävlingar i Lindesbergs Arena. Ett av namnen som nämnts i förhandsspekulationerna var Olivia Kristensson Nilsson, även hon från Landskrona Kvinnliga GF.
– Olivia är inte riktigt urtypen av RG-gymnast, men har tack vare sitt idoga arbete med svårigheter, risker och musik/rörelse skapat en otrolig säkerhet i sina program, säger Jenny Engdahl i Landskrona Kvinnliga GF.

– Och det var faktiskt dessa egenskaper som avgjorde vem som skulle ta hem SM-titeln.

Olivia Kristensson Nilsson “skrällde till” och levererade fyra otroligt jämna program i tunnband, boll, käglor och band. Segersviten var; 13,65, 13,65, 13,75 och 13,55.

En mycket bra insats av den blott 17-åriga Landskronatjejen.
– Allt fungerade. Piruetterna var minst tre varv och avslutades på högsta tå. Riskerna satt som de skulle och inbringade de bonuspoäng som var tänkt. Allt levererades snyggt till musiken. Som hemmatränare var det en fröjd att se Olivia på tävlingsgolvet och det kändes otroligt skönt att “SM – bucklan” fick följa med till Landskrona ytterligare en gång, säger en stolt Jenny Engdahl som samtidigt passar på att gratulera sin adept.
– Stort grattis Olivia!

Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli tävlade också SM och det var deras första seniormästerskap individuellt.
– Båda kände efter tävlingen att de har mycket kvar att ge och det var lite upp och ner med prestationerna trots att tjejerna lyckades kvalificera sig till söndagens grenfinaler. Wilma i boll och band. Doruntina i tunnband.

Juniortruppen bestående av Meja Engdahl Petersson, Celine Vergara, Lucia Modéer Castro, Alma Månsson och Sanna Agic tävlade med sitt kägelprogram och lyckades knipa ett silver i mångkampen för juniortrupperna. GF Uppsalaflickorna tog hand om guldet.

Under söndagen var det grenfinaler och Olivia Kristensson Nilsson skördade nya framgångar.
I tunnband blev det guld, om än ett delat sådant. Bollprogrammet inbringade ytterligare ett guld. Käglorna hade ett tapp i utförandet och där blev det “bara” brons. Dagen avslutades med ett silver i bandfinalen.
– Det visar att det inte var någon tillfällighet att hon blivit svensk mästarinna under lördagens mångkamp. En grym SM-insats av Olivia. Gissa om hela LKGF är superstolta över henne.

Doruntina Goxhuli slutade på en fin femteplats i tunnbandsfinalen och Wilma Mårtensson körde på bra i boll och band och slutade på sjundeplats i respektive final. Juniortruppen fick ett brons i grenfinalerna och var glada för det.
– Avslutningsvis måste jag nämna att Emma Sandell coachade flickorna lugnt och fint under helgens intensiva tävlande, avslutar Jenny Engdahl.

SM-deltagarna från Landskrona Kvinnliga GF. Foto: Privat

SM-deltagarna från Landskrona Kvinnliga GF.
Foto: Privat

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser