Seven – en historisk heldag för sjundeklassare

Uppdraget är att måla sitt självporträtt. Ebba Karlsson och Celina Glynos från Västervångskolan tycker dagen har varit mysig. -Vi har fått prova på många olika saker och det är bättre än att vara i skolan.
Uppdraget är att måla sitt självporträtt. Ebba Karlsson och Celina Glynos från Västervångskolan tycker dagen har varit mysig. -Vi har fått prova på många olika saker och det är bättre än att vara i skolan. Foto: Hjördis Thelander.
Uppdraget är att måla sitt självporträtt. Ebba Karlsson och Celina Glynos  från Västervångskolan tycker dagen har varit mysig.  -Vi har fått prova på många olika saker och det är bättre än att vara i skolan.
Uppdraget är att måla sitt självporträtt. Ebba Karlsson och Celina Glynos från Västervångskolan tycker dagen har varit mysig.
-Vi har fått prova på många olika saker och det är bättre än att vara i skolan. Foto: Hjördis Thelander.

Under onsdagen och torsdagen invaderades Ven av cirka 450 sjundeklassare som deltog i Projekt ”seven” – en lektionsdag med historiska förtecken.

Seven arrangeras av Landskrona församling, i år i samarbete med Häljarps församling.
Tycho Brahe och historiska fakta kring hans liv och gärning utgör den röda tråden. Ämnen som bland annat historia, matte, svenska, musik, religion, fysik, geografi och NO fördelas på stationer, där eleverna får utföra uppdrag.
– Ämnena är väl förankrade i läroplanen, men är även uppbyggda kring hur vi som kyrka tänker kring människors värde, berättar Erica Lennartsson, församlingspedagog i Landskrona som är ansvarig för arrangemanget.

När ungdomarna stigit i land i Bäckviken, blir de välkomnade av självaste Tycho Brahe och hans syster Sophie.  Foto: Hjördis Thelander
När ungdomarna stigit i land i Bäckviken, blir de välkomnade av självaste Tycho Brahe och hans syster Sophie.
Foto: Hjördis Thelander
Mattelektion vid Tycho Brahe-minnena. Uppdraget är att mäta höjden på kyrktornet med  hjälp av det gamla instrumentet ”Jacobs stege”.
Mattelektion vid Tycho Brahe-minnena. Foto: Hjördis Thelander.
seven4_2016_matte2
Uppdraget är att mäta höjden på kyrktornet med hjälp av det gamla instrumentet ”Jacobs stege”. Foto: Hjördis Thelander.
Musiklektion med historiska sånger och instrument. Håkan Falck, cembalo, Cecilia  Hellgren, Ute Goedecke, Dag Videke och Per Mattson.
Musiklektion med historiska sånger och instrument. Håkan Falck, cembalo, Cecilia
Hellgren, Ute Goedecke, Dag Videke och Per Mattson. Foto: Hjördis Thelander.
Vid bildstationen visar  Karl Hallén upp sitt alster som snart är klart. I bakgrunden läraren Filip Theodorsson. Foto: Hjördis Thelander.
Vid bildstationen visar Karl Hallén upp sitt alster som snart är klart. I bakgrunden läraren Filip Theodorsson.
Foto: Hjördis Thelander.

 

Till arkivet