Årets första förlust för BoIS

BoIS tränare Agim Sopi ber om ursäkt för den skrala insatsen mot Rosengård på onsdagen. Arkivbild
BoIS tränare Agim Sopi har lätt att hålla sig för skratt. Inte nog med att årets första förlust inkasserades. Erik Pärsson tvingades av plan redan i början av matchen mot Tvååker efter att han blivit nersparkad.
BoIS tränare Agim Sopi har lätt att hålla sig för skratt. Inte nog med att årets första förlust inkasserades. Erik Pärsson tvingades av plan redan i början av matchen mot Tvååker efter att han blivit nersparkad.

På lördagen inkasserade BoIS årets första förlust i söderettan. Och det blev en rejäl lusing de randiga åkte på. När domaren blåste av matchen hade hemmalaget Tvååker just gjort 3-0. Förlusten innebär att BoIS tappade serieledningen till Öster som vann sin match mot Qviding med 2-0.

Redan i början av matchen råkade BoIS ut för ett tungt avbräck. Erik Pärsson, som var tillbaka i startelvan efter skada, sparkades ner tidigt i matchen och BoIS tvingades till byte.
– Jag kan inte förstå att ingen domare såg vad som hände. Det gjorde alla andra. Deras mittback sparkade ner Erik med full avsikt, säger BoIS tränare Agim Sopi.

Trots det tidiga bytet hade BoIS det mesta och det bästa av spelet i första halvlek. Ett par halvchanser hade de randiga också men det där lilla sista saknades.
– Vi snackade i pausen om att fortsätta på den inslagna vägen och få upp tempot lite, säger tränaren.

Hemmalaget lyckades dock utnyttja BoIS spel.
– De satsade på kontringar och det betalade sig. Vid deras första mål sprang de genom vårt försvar, berättar Agim Sopi och fortsätter.
– Även 2-0 kom efter en kontring. Men där borde vi haft en straff i situationen innan. Men det spelar ingen roll. Vi hade folk hemma och borde kunna förhindra tvåan. Vi får analysera vad vi gjorde för fel.

Därefter satsade BoIS allt framåt. Med tre man i backlinjen och två i anfallet öste de randiga på men närmare än en ribbträff av Jonathan Levi kom laget inte. Istället kunde Tvååker göra 3-0 i matchens slutskede.
– Förr eller senare åker alla på en förlust och nu kom vår. Nu ska vi sätta oss ner och analysera och försöka lära oss av de misstagen vi gjorde. Vi vet att vi är ett mycket bra fotbollslag och det ska vi visa i de två kommande matcherna som spelas på IP. Först möter vi Höllviken nästa söndag och en vecka senare tar vi emot Utsikten, säger Agim Sopi.

Beträffande Erik Pärssons skada så vågar tränaren inte sia om framtiden.
– Han fick en rejäl spark på smalbenet och hoppar runt med kryckor nu. Jag vet faktiskt inte alls hur allvarligt det kan vara men det ser inte bra ut, avslutar Agim Sopi.

Till arkivet