LAB firar två år med öppet hus

I vår har LAB hållit igång i två år och det firas med en 2-års fest torsdagen den 12 maj klockan 15.00. LAB är vanligtvis endast öppet för tjejer i åldern 9-13 år men den här dagen bjuds såväl familjer, vänner, samarbetspartners, kommunala tjänstemän och politiker och allmänheten in till ett öppet hus.

Lokalerna är tillfixade.
– Under våren har till exempel en stor muralmålning vuxit fram på en av väggarna. Besökarna kommer att kunna ta del av konstprojekt barnen jobbat med under året och det bjuds på dans- och musikframträdanden och fika, meddelar Karolina Degerman, projektledare LAB- Landskrona, alla behövs! (lära arbeta bo)

LAB är ett projekt som riktar sig mot unga tjejer i åldern 9-13 år boende i Karlslundsområdet. Under två års tid har tjejer i den här åldern samlats ett par eftermiddagar i veckan i Harlekinens gamla lokal på Karlslundstorget för att arbeta med kreativa processer, språk- och läsförståelse och egna projekt.
– Fokus har alltid varit på en meningsfull fritid samt social hållbarhet. Barnrättsperspektivet är också viktigt för projektet och de unga deltagarna har själva varit med och skapat och påverkat verksamheten, avslutar Karolina Degerman och hälsar alla glada och nyfikna välkomna till 2-års festen.

Till arkivet