Kronan VBK svenska mästare

Kronan VBK:s svenska mästare. Foto: Privat.
Kronan VBK:s svenska mästare. Foto: Privat.
Kronan VBK:s svenska mästare. Foto: Privat.
Kronan VBK:s svenska mästare. Foto: Privat.

Kronan VBK utsågs nyligen till Årets Förening i Landskrona. Volleybollklubbens framgångar fortsätter och i helgen kunde klubben ta sitt första SM-guld någonsin.

De senaste veckornas glädje över att ha vunnit utmärkelsen Årets Förening vid Landskronagalan späddes på efter att Kronan VBK i helgen varit i Örebro och spelat Mikasa Challenge, Sveriges största ungdomsturnering i volleyboll med drygt 1500 deltagande barn och ungdomar.
– Vi deltog med fyra lag i olika åldersklasser och det har varit en alldeles fantastisk helg med bra volleybollspel, gemenskap, disco, klättring, lek och nya vänskapsband som knutits med barn och ungdomar från andra delar av Sverige, berättar Marie Saxne, ungdomsansvarig och tränare i Kronan.

På plats i Örebro hade Landskronaföreningen 21 spelare och 8 ledare.
– Förhoppningarna om en rolig helg, infriades många gånger om, säger en glädjestrålande Marie Saxne.

Klubbens yngsta lag spelade Level 4, där man blandar slag med att fånga och kasta.
– Laget utvecklades enormt under helgen och det var ett gäng stolta och glada barn som tillsammans med de andra lagen i klassen fick ta emot medaljer.
Laget bestod av Hanna Jönsson, Jakub Szewczyk, Asta Hägglund, Frida Sterner och Astrid Waldh.

Kronans näst yngsta lag spelade i Level 5 Öppen (mixed) och gjorde också stora framsteg under helgen. Laget ställdes mot betydligt äldre, upp till 5 år äldre, motståndare i nästan alla matcher och den enda match där man mötte jämnåriga vanns enkelt. I laget spelade Clara Strömblad, Livia Sjunnesson, Nils Mellblom, Ellen Wantzin och Emilia Saxne.

I Level 5 flickor Grön hade Kronan ett lag som gjorde riktigt bra ifrån sig även resultatmässigt. En andraplats i gruppen innebar A-slutspel och trots att man fick ge sig i kvartsfinalen så blev det en fin 7:e plats av totalt 20 lag. Utvecklingskurvan pekar uppåt för tjejerna: Sanna Boskovic, Ida Ekberg, Embla Olsson, Tindra Olsson och Sandra Hultman.

SM-GULD! SM-GULD!!
– Vårt äldsta lag fick avsluta helgen och säsongen med att gå igenom Level 6 Öppen (mixad klass, högsta nivån av 4-manna ungdomsvolley med studs) helt obesegrade, utan att förlora ett enda set.
Laget bestod av Källa Andersson, Leo Fjätström, Wilma Olsson, Lykke Nilsson, Linnea Olsson och Agnes Johannesson.
– De spelade helt fantastisk volleyboll med glädje, finess och på en otroligt hög nivå. Laget hejades fram av både föräldrar, syskon och andra lag som anslutit sig till supporterskaran i finalen. En enastående prestation och föreningens första SM-guld någonsin. För fyra av spelarna var detta den sista fyrmannatävlingen de spelade, eftersom de är för gamla nästa år. Gruppen har tränat hårt hela säsongen och det betalade sig på bästa sätt – de kan nu titulera sig Svenska Mästare! Det är otroligt stort! En stor eloge även till deras tränare, Medina Talic, Michelle Brandt och Ebba Norstedt. Samtliga egna produkter och spelare i föreningens damlag, berättar Marie Saxne, hämtar luft och konstaterar att klubben under säsongen lyckas bärga medaljer i alla åldersklasser.

 – Damlaget slutade på en fin tredjeplats i den mycket jämna serien. Nu återstår bara U18 SM, som spelas i Örebro om två veckor. Där ställer vi upp i öppna klassen då vi missade att kvala in till SM-klassen efter en skadefylld vår för vårt U18-gäng. Nu siktar vi på att avsluta säsongen med en riktigt rolig turnering tillsammans och sen blickar vi framåt mot nya mål efter sommaruppehållet, avslutar en mycket stolt ledare.

Kronan_LEvel-4-Mikasa-Challenge
Kronans yngsta lag spelade Level 4 i Örebro. Foto: Privat.
Kronan_Level-5-oppen-Mikasa-Challenge
Kronans Level 5 spelare i den Öppna klassen mötte tufft motstånd. Foto: Privat.
Kronan Level 5
Kronan Level 5 Grön slutade på n hedrande sjundeplats vid Mikasa Challenge, Sveriges största ungdomsturnering i volleyboll. Foto: Privat.

 

Till arkivet