Rådhustorget blir Röda torget på söndag

På söndag firar arbetarrörelsen i Landskrona 1 maj. Inte mindre än tre partier kommer att finnas på Rådhustorget under förmiddagen.

Klockan 11.15 är det samling på Rådhustorget för stadens socialdemokrater som en kvart senare marscherar ner till Slottsparken där LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson håller tal klockan 12.
– Det är viktigt att vi nu samlas för att visa att vi vill rädda Landskronahem, säger Conny Lavin nyvald ordförande i Landskrona Arbetarekommun.
– Kronjuvelen Sandvången och Pilängen står under stort hot för utförsäljning och samtidigt vill den borgerliga kommunledningen privatisera äldreomsorgen. Detta är en attack på det svenska folkhemmet och välfärden av den borgerliga kommunledningen med stöd av SD, avslutar Conny Lavin.

Ungefär samtidigt som S samlas för sitt demonstrationståg påbörjar Vänsterpartiet sitt 1 maj firande.  Klockan 11 håller partiet torgmöte på Rådhustorget.
– Vi hoppas på en god uppslutning och många Landskronabor som visar att dem inte stöder styrandes politik som leder till socialt utanförskap, utförsäljningar och privatiseringar, säger Nadja Leinonen ordförande för Vänsterpartiet i Landskrona.

På eftermiddagen klockan 14.00 bjuds även allmänheten in på en öppen föreläsning ”32 röster för rättvisa- en vandring med södra Afrika” i Folkets Hus lilla festsal.
– Föreläsningen vill belysa frågan om rättvisa i södra Afrika genom föreläsningar och media, säger Christine Lenander (V).

Även Kommunistiska Partiet meddelar att man håller Röd Front-möte under parollen ”för arbetar, politik och socialism”.  Även detta 1 maj-möte hålls på  Rådhustorget  och tidpunkten är klockan 11.00. Talare är Lukas Persson och Julius Nilsson.

Till arkivet