Annons

Landskronahem försvarar frysning av fondpengar

Göran Olsson och hans sambo Liselott Eriksson var på torsdagen på Landskronahems huvudkontor för att välja tapeter till lägenheten.

Göran Olsson och hans sambo Liselott Eriksson var på torsdagen på Landskronahems huvudkontor för att välja tapeter till lägenheten.

Från och den 9 maj fryser Landskronahem fondpengarna för hyresgästerna i Sandvången och Pilängen. Detta har inneburit att många har rusat till Landskronahems huvudkontor för att få målat och tapetserat. Hur många som till dags dato har utnyttjat möjligheten kan Landskronahems VD Helena Fremle inte svara på.
– Jag har inga siffror men många har utnyttjat det och alla som gjort beställningar kommer att få dessa utförda, säger hon.

Annons
 

Landskrona Direkt träffade Göran Olsson och hans sambo Liselott Eriksson på Landskronahems huvudkontor. De stod och bläddrade i stora block med tapeter.
– Vi tänker passa på att få vidgjort innan fondpengarna fryser inne, säger Göran Olsson som bott i Pilängen i drygt 15 år.
– Vi trivs jättebra där. Det är ett underbart område och så har vi vår lilla trädgård utanför lägenheten. Men jag är dock orolig för hur det kommer att bli. Därför är vi här nu, säger han och Liselott Eriksson nickar medhåll.
– Jag flyttade till Pilängen när mina barn var små. Det fanns ju så mycket barn där då. Inne i stan bodde knappt några. Därför flyttade vi hit. Nu bor jag tillsammans med min sambo här och vi har inga planer på att flytta.

I samband med presskonferensen på torsdagen då de blivande ägarna Stena Fastigheter Malmö AB presenterade sig så försökte Helena Fremle och Landskronahems styrelseordförande Kenneth Håkansson förklara varför den stundande frysningen av fonderna inte är så stor sak.
–  Även om du ser en fiktiv summa på din sida så betyder inte det att det är dina pengar. De tillhör lägenheten. Fonderna är det samma som det inre periodiska underhållet, säger han.
– Vi har ett eget unikt system. Andra fastighetsägare har andra system. Och när vi nu går över i en affär så upphör vår hantering. Däremot har vi varit generösa och låter de vara kvar till den 9 maj, förtydligar Helena Fremle.

Kenneth Håkansson förklarar dock att skillnaden i sig inte är stor.
– Det är inte så att lägenhetsunderhållet försvinner. Alla fastighetsägare är bundna av lagen att ha ett periodiskt underhåll, så även Stena. Hur de hanterar sitt periodiska underhåll får ni fråga dom om.

Helena Fremle har sina tankar om varför hyresgästerna oroar sig.
– Vi har skapat ett system sedan länge. Vi har kanske varit extra snälla. Jag tror att våra hyresgäster värderar vårt system högt och att det är därför som de oroar sig, säger hon och funderar över hur man ska förklara på ett pedagogiskt sätt hur systemet med fonder fungerar.
– Vi har förhandlat fram vårt system tillsammans med hyresgästföreningen och vi får kanske sätta oss ner med dom och fundera över hur vi ska göra för att informera rätt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser