LAK:s damer avancerade till Elitserien

Sara Andersson, Marie Brodin, Emma Ankargren, Amanda Johannesson och liggande Hanna Brodin är fem av åtta tjejer som tävlat för LAK under säsongen. Vilka som lyfter i den sista omgången får dagsformen avgöra. Saknas på bilden gör Kristin Andersson Eugenia Spiriadis och Louise Dahlgren. Foto: Privat.
Sara Andersson, Marie Brodin, Emma Ankargren, Amanda Johannesson och liggande Hanna Brodin är fem av åtta tjejer som tävlat för LAK under säsongen. Vilka som lyfter i den sista omgången får dagsformen avgöra. Saknas på bilden gör Kristin Andersson Eugenia Spiriadis och Louise Dahlgren. Foto: Privat.
Sara Andersson, Marie Brodin, Emma Ankargren, Amanda Johannesson och liggande Hanna Brodin är fem av åtta tjejer som tävlat för LAK under säsongen. Vilka som lyfter i den sista omgången får dagsformen avgöra. Saknas på bilden gör Kristin Andersson Eugenia Spiriadis och Louise Dahlgren. Foto: Privat.
Sara Andersson, Marie Brodin, Emma Ankargren, Amanda Johannesson och liggande Hanna Brodin är fem av åtta tjejer som tävlat för LAK under säsongen och som nu kan blicka mot Elitserien nästa år. Foto: Privat.

Landskrona Atletklubbs damer säkrade tredjeplatsen vid helgens fjärde och sista omgång av allsvenska serien och flyttas därmed upp i Elitserien nästa år.

Damlaget bestod denna serieomgång av Louise Dahlgren, Ellinor Broman, Sara Helgesson och Amanda Johannesson.

Under årets första omgångar har även Eugenia Spiriadis, Kristin Andersson, Hanna Brodin, Marie Brodin,Sara Andersson och Emma Ankargren varit med i laget.

– Tack vare lagets stora bredd har de lyckats även om de inte haft samma lagsammansättningen vid någon av omgångarna, säger Patrik Helgesson, ordförande Landskrona AK som därmed fick en glädjande helg i dubbel bemärkelse, då han själv fick motta LISA:s ledarkanna vid fredagens Landskronagala.

Till arkivet