Annons

KulturTorsdag med Emma Severinsson

Emma Severinsson föreläser på Landskrona museum, torsdagen den 28 april.

Emma Severinsson föreläser på Landskrona museum, torsdagen den 28 april.

Torsdag den 28 april kl. 18.30 föreläser Emma Severinsson på Landskrona museum. Emma pratar om den uppstyckade kvinnokroppen – reklam och andra mediebilder under 1920-talet.

Annons
 

Emma Severinsson är doktorand i Historia vid Lunds universitet och undervisar också i modevetenskap. I sitt avhandlingsprojekt undersöker hon framställningar av moderna kvinnor i svensk veckopress under 1920-talet.
–  Emma är också en av tre som driver historiepodden Lite passé, upplyser Annelie Ingvarsson, antikvarie på Landskrona museum.

Det svenska 1920-talet inleds med att kvinnor får rösträtt. En ny skönhetskultur etableras och populärkulturen växer sig större. Detta påverkar framställningarna av kvinnor i reklam och andra mediebilder. Kvinnokroppen börjar allt mer att framställas i delar.
I föredraget diskuteras hur denna uppstyckning såg ut och vilka linjer som kan dras fram till dagens bilder av kvinnor i media, avslutar Annelie Ingvarsson och hälsar alla intresserade välkomna till föreläsningen som har fri entré.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser