Annons

Hyllningar avlöste varandra på galan

Stämningen var som vanligt gemytlig på Landskronagalan. Foto: Ursula Hallén.

Stämningen var som vanligt gemytlig på Landskronagalan.
Foto: Ursula Hallén.

I fredags var det festligt värre i Idrottshallen då den nionde upplagan av Landskronagalan gick av stapeln. Precis som tidigare år var det vita dukar, kandelabrar, god mat och härlig stämning i hallen. Kvällens höjdpunkter var dock då de olika utmärkelserna delades ut.

Annons
 

Årets upplaga av LISA:s Landskronagala arrangerades, som vi tidigare berättat om, med hjälp av näringslivet och projektgruppen består till största delen av representanter från Företagsarenan. Konferenciererna Farah Erichsén och Thomas Ravelli höll ihop programmet bra och allt flöt på.
– Vi är mycket nöjda och jag vill tacka alla som gjort galan möjlig, säger Göran Green från Företagsarenan som dock vill lyfta fram en speciell förening.
– Fotbollsklubben Besa har gjort ett fantastiskt jobb. Det är dom som ställt i ordning allt och till och med hållit vakt på nätterna. De har varit i hallen dygnet runt och sovit på madrasser. Utan sådan hjälp hade det varit svårt att ha en gala, säger Göran Green.

Här följer samtliga utmärkelser samt motiveringar.

Ledarkanan – Patrik Helgesson – Landskrona Atletklubb
Motivering:
Som 16-åring invaldes han i styrelsen som ungdomsrepresentant. Efter fortsatt arbete i styrelsen med olika uppdrag är han nu ordförande. Under hans ledning har föreningen arrangerat flertal internationella tävlingar bl.a. U-EM 2006, J-EM 2009 och U-EM 2015. Han tränar och utbildar nya ungdomsledare, är sekreterare i distriktsförbundet och dessutom landets mest välrenommerade tyngdlyftningsdomare och ansvarig för domarutbildningen i Sverige

Årets Uf företag – Landskronaparaplyet UF
Motivering:
De stod pall i ur och skur för att skydda näringslivet i Landskrona. Genom en skalbar och spännande affärsidé, har dessa företagare redan gjort sig kända. Med en överlägsen försäljning, bra resultat och en proffsig leverans rakt igenom, framstår Landskronaparaplyet UF som en klar vinnare!

Årets Ungdomsstipendiater
Ellen Bengtsson, GW Landskrona
Dorutina Goxhuli, LKGF
Wilma Mårtensson, LKGF
Elisabeth Brandt, BGK Linjen
Amanda Gadd, Spader Dam
Emil Hassling, Landskrona Simsällskap
Johan Andersson, Landskrona Varpaklubb
Rakel Nilsson, Kronan Volleybollklubb
My Rydgren, Landskrona simsällskap
Meja Engdahl Petersson, LKGF

Årets Nyföretagare – Äventyrsförskolan
Motivering:
Äventyrsförskolan i Landskrona AB levererar en i Landskrona efterlängtad produkt med anknytning till natur och uteliv. Tre erfarna personer tar här sina visioner och drömmar till praktisk handling. Uppskattat av barnen och deras familjer.

Årets förening – Kronan Volleybollklubb
Motivering:
Ungdomsverksamheten växer stadigt och klubben bedriver nu träning för alla åldrar, från Volleybompans 3-åringar upp till motionsgruppens något äldre deltagare. Förra säsongen återstartades damlaget efter 5 års frånvaro i seriespelet. Men viktigast av allt så har Kronan deltagit med flera lag i de flesta åldersklasser i varje tävling. Den bredd som skapats på bara några få år är grunden till att man även satt klubben på den svenska volleybollkartan genom att ta oss till kvartsfinal i Svenska Mästerskapen förflickor födda 1999 och senare. Det blåser medvind i Kronan Volleybollklubb, som även börjar etablera sig som arrangörer av stora turneringar.

Årets satsning – Mims Invest
Motivering:
Infarten, som stått tomt och öde länge, sjuder nu av liv när Willys och Dollarstore adderats till vår handel. Mårten har med kraft och energi bidragit till Landskrona handel och utveckling.

Årets jobbskapare – Enercon
Motivering:
I en tid när många företag inom den tillverkande industrin väljer att lämna Sverige och flytta produktionen till låglöneländer finns det företag som prioriterar kvalitet och leveranssäkerhet före lägsta lönekostnad och därför väljer att vara kvar i Sverige. Att man dessutom väljer Landskrona, med sin långa tradition inom den tillverkande industrin, som bas för sin verksamhet i Sverige gör oss extra glada och stolta. Det är därför vi med stor glädje välkomnar Enercon till Landskrona och utser dem till årets jobbskapare 2015.

Årets prestation – Ann-Charlott Persson Vindens BK
Motivering:
Ann-Charlotte har många bowlingtävlingar bakom sig, med ungefär 20 års engagemang i sporten. I princip varje år har hon varit med i SM för funktionshindrade, vilket är hennes största tävlingssammanhang hittills. Sommaren 2015 deltog hon i Special Olympics World Games i Los Angeles. Ann-Charlotte kom hem med ett guld, ett silver och ett brons.

Årets hållbara företag – BCC
Motivering:
Priset “Årets hållbara företag” går till ett företag i Landskrona som är världsledande inom sin bransch. I takt med att världens skogar skövlas gör växtföretaget BCC AB i Landskrona det omvända, och lever upp till sitt motto: ”plant the planet”. Med sitt breda och kompletta sortiment av frörensningsanläggningar och plantskolesystem bidrar de till producera ny skog och jordbruksgrödor över hela världen.

LISAs Guldmedalj – Josefine Olsson – Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening.
Motivering:
Under 2015 har hon vunnit samtliga individuella nationella tävlingar i rytmisk gymnastik i Sverige. Hon har totalt dominerat svenska RG, blivit Svensk seniormästarinna och vann dessutom samtliga guld vid Svenska Cupen i Göteborg. Inför EM i maj var hon Gymnastikförbundets enda kandidat och till VM var hon ”ankare” i laget. Hon har tävlat mycket internationellt under året och deltagit i Världscupen och Grand Prix.

Josefine Olsson i Landskrona Kvinnliga GF fick ta emot kvällens kanske finaste pris, LISA:s guldmedalj. Eftersom hon nyligen genomgått en ryggoperation var det länge osäkert om hon kunde komma till galan.

Josefine Olsson i Landskrona Kvinnliga GF fick ta emot kvällens kanske finaste pris, LISA:s guldmedalj. Eftersom hon nyligen genomgått en ryggoperation var det länge osäkert om hon kunde komma till galan.

Känslosamt var det också när Ann-Charlotte Persson fick motta utmärkelsen för årets prestation

Känslosamt var det också när Ann-Charlotte Persson fick motta utmärkelsen för årets prestation

Maya Gullstrand gjorde ingen besviken.

Maya Gullstrand gjorde ingen besviken.

Mårten Mårtensson för Mims låter sig intervjuas av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg i samband med att han tar emot priset för årets satsning.

Mårten Mårtensson för Mims låter sig intervjuas av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg i samband med att han tar emot priset för årets satsning.

Representanter för Äventyrsskolan på väg upp på scen för att ta emot priset för årets nyföretagare.

Representanter för Äventyrsförskolan på väg upp på scen för att ta emot priset för årets nyföretagare.

Kvällens husband var Funky Good Times, här förstärkta med Guernica Mancini Ledesma som till vardags sjunger i Royal Ruckus. Foto: Ursula Hallén.

Kvällens husband var Funky Good Times, här förstärkta med Elin Persson Grafström.
Foto: Ursula Hallén.

Årets ungdomsstipendiater.

Årets ungdomsstipendiater.

Även Landskronaprofilen Dennis Westerberg var uppe på scen. Det visade sig att han i barndomen då han var med i ett inslag i Barnjournalen gjorde ett straffmål på Thomas Ravelli. Som tack för senast fick Westerberg tre par kalsonger av den forne målvakten. Foto: Ursula Hallén.

Även Landskronaprofilen Dennis Westerberg var uppe på scen. Det visade sig att han i barndomen då han var med i ett inslag i Barnjournalen gjorde ett straffmål på Thomas Ravelli. Som tack för senast fick Westerberg tre par kalsonger av den forne målvakten.
Foto: Ursula Hallén.

Årets UF-företagare blev Landskronaparaplyet UF. Foto: Ursula Hallén.

Årets UF-företagare blev Landskronaparaplyet UF.
Foto: Ursula Hallén.

Galans hjältar.  - Som ordförande i Besa  vill jag passa på att tacka alla dessa killar som ställt upp.  Jag finner knappt ord för allt vad de gjort.   Nu är galan slut och jag hoppas att alla gästerna hade en trevligt kväll, säger Sadik Krasniqi.

Galans hjältar.
– Som ordförande i Besa vill jag passa på att tacka alla dessa killar som ställt upp. Jag finner knappt ord för allt vad de gjort.
Nu är galan slut och jag hoppas att alla gästerna hade en trevligt kväll, säger Sadik Krasniqi.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser