Ett genuint ”Lion” har gått ur tiden

Stig_laurenius2

Efter 50 års medlemskap i Lions Club Landskrona har Stig Laurenius vid 93 års ålder avslutat sin gärning som en av de mest drivande i klubbens historia sedan starten 1951.

Stig fick som tack för sitt långa medlemskap och djupa engagemang för Lions etik hedersutmärkelsen Melvin Jones utmärkelse i diamant.

Under många år var han drivande bakom utsålda konserter i Sofia Albertina kyrka med artister som Nicolai Gedda, Håkan Hagegård och Arja Saijonmaa. Insamlingar som Röda Fjädern, Världens barn och Läkare utan gränser engagerade honom.

Genom sin arbetsgivare Boliden Bergsöe har Lions fått stort stöd till sin verksamhet under många år även efter Stigs pensionering.

En annan mångårig aktivitet var de s.k. Helgmärkena att klistra på brev och julkort med välkända Landskronamotiv, vilket gav stora intäkter till Lions verksamhet.

Som avslutning på sin Lionsverksamhet ville Stig genomföra en sista konsert med Landskrona-orkestern Domnivet och överskottet skulle gå oavkortat till Läkare utan gränser.

Tyvärr fick han inte uppleva konserten men tillsammans med Stigs familj har klubben beslutat att genomföra konserten till Stigs minne som en The Dans 5 maj på Folkets Hus 15.00 -18.00.

Med stor saknad.

Lions Club Landskrona

Hans Eriksson, Bernt Kulle,  Per Westin

Till arkivet