Annons

Demonstration mot bostadsaffären

Emelie Johansson var glad åt upplslutningen på Rådhustorget och höll ett litet spontant och engagerat tal.

Emelie Johansson var glad åt uppslutningen på Rådhustorget och höll ett litet spontant och engagerat tal.

Cirka 200 Landskronabor samlades på Rådhustorget klockan 17.30 på måndagen för att manifestera mot Landskronahems beslut om att sälja Sandvången och Pilängen. Det var sandvångsbon Emelie Johansson som stod bakom arrangemanget.
– Jag blir rörd över att se alla som vill visa sitt missnöje. Här finns gamla och unga från olika kulturer. Dessutom är här folk som röstar på allt från höger till vänster och det gör mig extra glad, säger hon.

Annons
 

Hon kan dock inte dölja sin besvikelse över beslutet i Landskronahems styrelse.
– Jag blev så jävla förbannad så jag höll på att smälla av. Jag var inte överraskad men beslutet är korkat, säger hon och menar att hon på allvar funderar på att flytta.
– Den tanken har slagit mig. Jag bor idag med min familj och vi har funderingar på att bli fler. Drömmen hade varit att ha ett radhus i Sandvången men det är nog kört nu. Vi klarar inte ens av en större hyreshöjning där vi bor idag. Därför har vi börjar fundera i banorna att flytta.

Tid och plats för manifestationen var vald eftersom det hålls kommunfullmäktigemöte med start klockan 18. Några ledamöter från treklövern eller Sverigedemokraterna syntes inte till men väl representanter för Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.
– Det är ett beundransvärt jobb Emelie och hennes vänner gör. Det är uppslutningar som dessa som får folk att vakna, säger Niklas Karlsson (S) som kommer att svara på fler frågor i ett filmat inslag på Landskrona Direkt imorgon, tisdag.

Men trots att beslutet är taget av Landskronahems styrelse och att allt lutar mot att resultatet blir det samma när kommunfullmäktige tar upp ärendet den 30 maj, så har inte Emelie Johansson gett upp.
– Vi kommer att kämpa ännu hårdare för att sätta hårdare press på våra folkvalda. Vi har kallat till ett nytt möte, denna gång på Folkets Hus klockan 18.00 den 4 maj. Då hoppas jag att ännu fler kan komma, avslutar hon.

Tidigare fullmäktigeledamoten Cecilia Mattsson hade snabbt fått till ett plakat med texten "Ge oss allmännyttan tillbaka NU!

Tidigare fullmäktigeledamoten Cecilia Mattsson hade snabbt fått till ett plakat med texten “Ge oss allmännyttan tillbaka NU!

Emelie Johansson var förbannad på beslutet i Landskronahems styrelse.

Emelie Johansson var förbannad på beslutet i Landskronahems styrelse.

En kommentar till "Demonstration mot bostadsaffären"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Enkla frågor – snabba svar i fullmäktige

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser