Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

S fortsätter strida mot Landskronahems ägardirektiv

Jonas Esbjörnsson fick nyligen avslag i förvaltningsrätten ditt han vänt sig och ansett att Landskronahems ägardirektiv bryter mot kommunallagen.

Jonas Esbjörnsson fick nyligen avslag i förvaltningsrätten dit han vänt sig och ansett att Landskronahems ägardirektiv bryter mot kommunallagen. Nu lyfter han frågan till kammarrätten.

Socialdemokraterna i Landskrona överklagar förvaltningsrättens beslut, om att avslå överklagandet på de nya ägardirektiven till Landskronahem, till kammarrätten.

Annons
 

– Landskronahem har en bra och stabil ekonomi, vilket ger möjlighet till löpande underhåll och nödvändiga reparationer. Det finns alltså inga ekonomiska eller sociala skäl för att sälja ut delar av fastighetsbeståndet. I detta läge har man dock bestämt sig för att göra sig av med några av de bästa delarna av sitt fastighetsinnehav, säger Jonas Esbjörnsson (S), kommunalråd.

– Vi vidhåller att det nya ägardirektivet bryter mot kommunallagen, säger Jonas Esbjörnsson som även söker inhibition i ärendet så att kammarrätten ska kunna behandla frågan innan någon försäljning kan ske. Något som i sig inte påverkar domen eller beslutet i förvaltningsrätten utan enbart att verkställigheten skjuts upp tills kammarrätten hunnit ta ställning.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser