Annons

Mycket konst på auktion

Anna Rodman visar exempel på konst av Jan Holm.

Anna Rodman visar exempel på konst av Jan Holm.

Tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk bjuder på en samling av konstnären Jan Holms målningar. På måndagens visning kommer galleristen Jan Jönsson och berätta mer om Jan Holm och hans konstnärskap.

Annons
 

Det är mycket konst som kommer att gå under klubban på tisdagens onlineauktion. De 51 första objekten är tavlor av Jan Holm.
– Jan föddes 1961 i Stockholm och det var där, på Liljevalchs, han fick sitt stora genombrott. Det tragiska är att cancern, som han levt med sedan barnsben, tog hans liv då han var 46 år, säger Anna Rodman, tillförordnad VD på Skånes Auktionsverk.
– Han var en konstnär som ofta målade om kärlek och värme och han visade en sprudlande optimism för livet, säger Anna Rodman.

Utöver Jan Holms verk finns mycket annat som är spännande. Framför allt inom konsten. Två handsignerade litografiska blad av Marc Chagall och ett av Salvador Salvador Dali kommer att ropas ut.

Men det är inte bara prydnader för väggarna som kommer att gå under klubban.  För den som är intresserad av svensk formgivning och keramik finns det chans att ropa hem någon av Lisa Larsons folkkära figurer. Det finns även en gedigen avdelning med orientalika med buddhastatyer, vaser, tallrikar och konsthantverk. Utöver tidigare nämnda finns det också teakmöbler, silver, smycken, mattor och textilier och mer därtill.

Som brukligt är så arrangerar Skånes Auktionsverk visning på måndagen innan auktionen, så även denna gång. Men det blir mer än så.
– Vi har bjudit in galleristen Jan Jönsson som ställt ut mycket med Jan Holm och han kommer och berättar om konstnärens liv och verk klockan 18.00, avslutar Anna Rodman.

Auktionen går av stapeln på tisdag med start klockan 18.00.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser