Annons

Traditionellt Valborgsfirande

Filmaren Ezzeddine Zein håller årets valborgstal.  Foto: Edhem Zunic.

Filmaren Ezzeddine Zein håller årets valborgstal.
Foto: Edhem Zunic.

Landskrona stad firar Valborg med sång, valborgsbål, tal och den kampen mellan Vintergreven och Sommargreven till häst. Årets talare är landskronabon och filmaren Ezzeddine Zein.

Annons
 

Kvällen börjar kl. 19.30 på Rådhustorget. Konferencier, Åsa Lidén, leder besökarna genom firandet. Öresundsvarvets Manskör (ÖV-kören) under ledning av Lennart Lundholm värmer upp med traditionella vårsånger. Eslövs trumkår leder tåget till stranden norr om Strandpaviljongen där programmet fortsätter med sång.

Väl nere vid stranden håller Ezzeddine Zein årets tal till våren. Hästarna från Landskrona Ridklubb släpps in och kampen mellan Sommargreven och Vintergreven tar vid. Efter kampen tänds valborgselden av Landskrona Scoutkår och kvällen avslutas med körsång av manskörerna.

Ezzeddine Zein är en landskronabaserad filmproducent. Han är aktuell med filmen Om flykten som berättar om några unga pojkars flykt. Delar av filmen visas i utställningen Flykten som just nu visas på Landskrona museum. Hans tidigare produktion Heder har fått flera internationella utmärkelser och har visats både i riksdagen och i EU-parlamentet.
– Ezzeddine Zein fångar svåra ämnen, sådant som behöver sägas och synas. Sådant som rör oss alla. Ezzeddine arbetar även som ungdomskonsulent på Selma Lagerlöfgymnasiet, berättar Emeli Zeilon, kultursekreterare i Landskrona stad.

 

Program valborgsfirandet 30 april 2016
Konferencier: Åsa Lidén

19.30  På Rådhustorget

Eslövs trumkår inleder.
Konferencier Åsa Lidén hälsar välkomna.
ÖV-kören sjunger under ledning avLennart Lundholm

Promenad till stranden.

Ca 20.00  Stranden norr om Strandpaviljongen.

Trumslagare och körsång
Valborgstalet av Ezzeddine Zein
Kampen mellan Vintergreven och Sommargreven till häst. Med Landskrona Ridklubb
Landskrona Scoutkår tänder bålet med hjälp av Sommargreven.
Avslutningsvis sång med ÖV-kören

En kommentar till "Traditionellt Valborgsfirande"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Valborgsfirande med utsikt

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser